Todt: Propagace je esenciální

iM2, 10. července 2014, 19:14 Google+

Během Rally Poland jsme v servisním parku mohli vidět i prezidenta FIA, Jeana Todta. Francouz tuto soutěž coby spolujezdec před asi 40 lety dokonce vyhrál.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

V roce 1973 bylo založeno MS v rally a tehdejší Polskou Rally vyhrál pilot Fiatu Achim Warmbold společně s navigátorem Jeanem Todtem. Tehdy samozřejmě ještě nikdo netušil, že se Francouz za několik desítek let stane šéfem FIA. Za tu dobu se ale změnil i sport samotný a dost podstatně. 

"Dříve šlo v MS v rally o výdrž, vytrvalost a dobrodružství. To se plně změnilo ať už co se formátu nebo týmů týče, které už nejsou jen tak venku na ulici, ale pracují v servisním parku," říká Jean Todt pro ‚Motorsport aktuell’. Nezměnilo se jen to, že dříve se na soutěž trénovalo třeba celý týden, ale třeba i komunikace. "Dříve jsme měli dopisy, pak dálnopis, fax - a teď jsou e-maily a internet. To je normální evoluce - ať už v životě, technologiích nebo ve sportu."

Jak těmto změnám přizpůsobit MS v rally, tak o tom se teď intenzivně diskutuje. Důležitým tématem pro Todta zůstává geografické rozdělení. "Musíme najít cesty, díky kterým by fascinující a spektakulární rallysport v dnešním světě zapadl a lidi nadchl. Musíme se podívat na to, ve kterých zemích je závod MS v rally možný. Přitom je důležité respektovat zvláštnosti zemí a využít jich. Z těchto rozdílných podmínek MS v rally žije. Bylo by ještě více frustrující, kdybychom měli v Argentině, Německu a Švédsku stejnou rally," pokračuje 68letý prezident FIA. 

Zatímco týmy očekávají rychlé zlepšení v propagaci mistrovství světa v rally, tak Todt žádá o trpělivost. "Ve společnosti WRC Promoter GmbH máme dobrého promotéra. Především proto, že za ní stojí Red Bull, který má v této oblasti velkou kompetenci. Propagace je esenciální téma. Mnoho lidí očekává rychlé pokroky. Ale musíme jít krok po kroku," zakončil Todt.

Vytisknout

Diskuze: Todt: Propagace je esenciální

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hyundai

Hyundai novou i20 WRC pro začátek roku nestihne, přepracuje tu aktuální

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud