Meeke: Nejlepší třetí místo, cítím, jako bych si ho zasloužil

iM2, 5. srpna 2014, 22:00 Google+

Kris Meeke je se svým třetím místem z Finska moc spokojený, protože si jej dle svých slov opravdu zasloužil. Zajistil si tím budoucnost ve WRC?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris - Nagle, Paul

Meeke, Kris - Nagle, Paul | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Za dvěma silnými Volkswageny jsme mohli sledovat asi největší překvapení Rally Finland. Kris Meeke totiž dokázal všechny tři dny držet krok se špičkou a společně s navigátorem Paulem Nagelem si zajistili pěkné třetí místo s odstupem na vítěze menším než minuta. Pro jezdce Citroënu je to po Monte Carlu a Argentině už třetí podium v sezoně. 

"Toto podium je dokonce ještě zvláštnější než ty ostatní. Cítím, jako bych si ho opravdu zasloužil. Nikdo mi nic nedaroval, naopak jsem měl dobrou rychlost. Po dvou dnech jsme byli před Sebem, ale když jsme lehce poškodili pravou přední gumu a dostali tak velké vibrace, tak jsme na Seba ztratili asi 3 nebo 4 vteřiny. A na Himos dojel opět před námi, když jsem zažil nepříjemné sekundy a ztratil dalších 5 vteřin. Získat dalších 10 sekund, bylo pro mě trochu moc," říká Kris Meeke. 

Jezdec továrního týmu Citroën si ale ke konci chtěl hlavně udržet podium, a tak jel trochu volněji. Andreas Mikkelsen s dalším Volkswagenem byl o minutu zpět, takže si to mohl dovolit. "Přijel jsem sem a chtěl jsem zažít silný a konstantní víkend. To se nám podařilo a to je nejdůležitější." To, že na konci nejel naplno, bylo způsobeno také jeho nejistou budoucností - kontrakt s Citroënem má pouze na tento rok. "Musel jsem dojet do cíle, abych si zajistil smlouvu i na příští rok. V této pozici neotevíráte 100 % silnice.

Meeke také dodal, že měl v autě dobrý pocit. "Dává nám to důvěru pro druhou polovinu sezony. Vím, že je před námi ještě velký kus práce, než budeme moci opravdu bojovat o vítězství, ale pro tentokrát jsem se třetím místem a nasbíranými zkušenostmi velice spokojen. Pro příští rok doufám, že budu moci bojovat o ještě lepší výsledek."

Vytisknout

Diskuze: Meeke: Nejlepší třetí místo, cítím, jako bych si ho zasloužil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti

S Latvalou o jeho vítězství ve Finsku: Je to tak emocionální

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud