Hyundai podepsal na dva roky se Sordem

iM2, 4. listopadu 2014, 19:39 Google+

Hyundai dnes oznámil podpis smlouvy s Danim Sordem, který se tak stává týmovým kolegou Thierryho Neuvillea pro další roky. Španěl s korejským týmem uzavřel smlouvu na dva roky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani - Marti, Marc

Sordo, Dani - Marti, Marc | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Dani Sordo zůstává i další dva roky u Hyundai. Španěl podepsal s korejským týmem novou smlouvu, která mu zaručuje starty v MS i v sezonách 2015 a 2016 s vozem Hyundai i20 WRC. "Dani prokázal, že dokáže být rychlý za různých podmínek," pochválil svého jezdce číslo 2 Michel Nandan, šéf továrního týmu.

"Naše budoucí jezdecká sestava je velmi silná. Výsledky spolupráce mezi Danim a Thierrym jsme viděli v Německu, kde jsme oslavili velkolepé dvojité vítězství. Snad nás v budoucnu čeká ještě víc." Hyundai chystá na příští sezonu novou i20 WRC, i když začátek sezony bude tým ještě muset odjet s aktuálním vozem.

Přípravy ale běží na plné obrátky a tým již zahájil testy s prototypem nového modelu. Jde však o pouhý prototyp, protože Hyundai představí třídveřovou variantu nové i20 až na jaře v Ženevě. Testy budou moci začít až posléze. 

Výsledku z Německa si u Hyundai hodně cení

Kdy se nové auto dočká prvního startu zatím není jisté: "Nasadíme ho až tehdy, až si budeme jistí, že nové auto dokáže plně nahradit současný vůz. Nikam nespěcháme," dodal Nandan.

31 letý jezdec má příští rok jistých 10 soutěží, v roce 2016 pak odjede kompletní šampionát. "Jsem velmi rád, že moje spojení s Hyundai může pokračovat. Máme za sebou úspěšnou první sezonu. Ukázali jsme slibnou výkonnost i20 WRC a dvojité vítězství z Německa nikdy nezapomenu," říká Dani Sordo.

"Byl to speciální moment. Je skvělé, že se tým takto rozhodl, vášeň je na obou stranách. Už se moc těším na další spolupráci a růst v rámci WRC," dodal Sordo, který má zkušenosti s Citroënem DS3 WRC, Fordem Fiesta RS WRC, Mini John Cooper Works WRC a i Hyundai i20 WRC.

Vytisknout

Diskuze: Hyundai podepsal na dva roky se Sordem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Solberga zastavila technika: "Ježdění v rally mě moc bavilo"

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud