VW se snaží vysvětlit situaci: Na Loeba se těšíme

iM2, 26. prosince 2014, 19:00 Google+

Dřívější vyjádření Josta Capita o občasných navrátilcích, kteří mohou narušit MS, dalo popud v hodně diskusím. Teď však šéf VW vysvětluje, že se naopak na návrat Sébastiena Loeba do MS na Rally Monte Carlo těší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Capito, Jost

Capito, Jost | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Jost Capito teď zareagoval na své dřívější prohlášení, které spousta fanoušků špatně pochopila. Dle něj se VW Sébastiena Loeba nebojí, spíše naopak: "Jeho start je skvělá věc! Můžeme to jen kvitovat. My máme skvělé auto a dvojnásobného mistra světa, proto se konkurence nebojíme. Čím větší konkurence bude v MS tím lépe."

Jost dále zopakoval, že změna ve startovním pořadí pro rok 2015 - vedoucí muž šampionátu bude muset startovat jako první v pátek i sobotu - nabízí nové taktické možnosti, které by mohli zhoršit vnímání budoucího šampiona.

"Jako příklad si vezměme Sardinii. Hostující jezdec by startoval dejme tomu 12. a měl by oproti vedoucímu jezdci MS opravdu velkou výhodu. Jeho šance na vítězství by byly velmi vysoké a to, dle našeho názoru, znehodnocuje mistrovský titul. Protože by pak všichni říkali, že by takový jezdec vyhrál i celé mistrovství, nicméně takový jezdec by přitom odjel jenom tři soutěže a všechny, díky výhodné pozici, vyhrál," vysvětluje svoji myšlenku Capito.

Takovéto občasné starty by ale boj o jezdecký titul neovlivnily, zato do bojů o konstruktérský šampionát mohou zasáhnout citelně. "Srovnejme to s F1, je to, jako byste angažovali nového jezdce a automaticky by mu byla přidělena pole position v následujícím závodu. Vedoucí jezdec tabulky by naproti tomu musel startovat z úplného chvostu pole.


Na Monte Carlu mít Loeb výhodu nebude ať pojede na kterékoliv startovní pozici

Podle nás by tedy bylo fair, kdyby hostující jezdec s továrním autem jel jako první na trati. My, sportovní ředitelé týmů, máme povinnost využívat pravidla na maximum. Když taková možnost existuje, musíte ji využít. Pokud by ale mělo dojít až na pravidelné střídání jezdců, tak to jsou taktické hrátky, které MS nepotřebuje.

V Monaku je soutěž zcela otevřená a startovní pořadí nehraje roli. Jako první jezdec můžete mít výhodu nebo také nevýhodu, to samé platí pro desátého jezdce. Na tuto rally se těšíme a těšíme se také na start Sébastiena Loeba. Snad bude příští rok startovat co možná nejčastěji, protože to přidává šampionátu na hodnotě."

Vytisknout

Diskuze: VW se snaží vysvětlit situaci: Na Loeba se těšíme

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Chardonnet, Sébastien

Chardonnet s DS 3 WRC od PH-Sportu na Rally Monte Carlo

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud