Tänak skončil v jezeře, M-Sport věří v opravu + video nehody

iM2, 6. března 2015, 21:48 Google+

Fiesta Otta Tänaka ještě leží pod hladinou rybníka, do kterého jí Estonec zaparkoval. U M-Sportu se připravují na její vyzvednutí. Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, je ale přesvědčený, že Ott bude moci zítra startovat. Jediným předpokladem je, aby se jeho auto dostalo brzy do servisu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tänak, Ott

Tänak, Ott | foto: M-Sport

Sdílejte článek

Nejen všichni v týmu M-Sport si pořádně oddychli poté, co se do světa dostala zprávat, že posádka Ott Tänak/Raigo Mölder přežila poměrně neobvyklou nehodu ve zdraví. O co šlo? Krátce po startu zkoušky Los Mexicanos poškodil Estonec zavěšení své Fiesty. Pak následoval výjezd z trati, který skončil zaparkováním auta do jezera. Během malé chvilky Fiesta zamířila pod hladinu, posádce se ale naštěstí podařilo dostatečně rychle z auta dostat pryč.

Trochu zarážející je, že pořadatelé v jezeru nebo jeho okolí neměli nachystané žádné potápěče, protože k výletu do něj stačilo udělat jen malou chybu. Zde nebyla bezpečnostní opatření na zrovna vysoké úrovni.

"Nejdůležitější je, že se Ottovi a Raigovi nic nestalo," říká šéf týmu M-Sport, Malcolm Wilson. Brit řekl, že by měl pochopení pro to, pokud by posádka v soutěži už pokračovat nechtěla. "Ale oba chtějí co možná nejrychleji zpět do auta." Nicméně M-Sport ještě neví, jak moc je auto poškozeno, protože je stále na dně jezera. "Není to slaná voda, takže by to [pokračování] neměl být problém. Pro nás ale teď běží souboj s časem. Jen pokud auto dostaneme včas do servisu, tak bude šance, že Ott bude moci zítra opět nastoupit."

Posádka měla velké štěstí, že se jim z auta podařilo dostat ještě před jeho potopením. Pak se vrátila lehce šokovaná do centra soutěže ve městě León a teď už se z události zotavují na hotelovém pokoji. Ott Tänak na svém účtu na Twitteru napsal: "Oba už se teď po teplé sprše cítíme lépe, děkuji všem za zprávy s podporou." Zajímavý obrázek na svém Twitteru zveřejnil také M-Sport. Je na něm hotelový pokoj, na jehož zemi Raigo Mölder suší přeživší rozpis...


Sezona Tänaka začíná připomínat tu z roku 2012...

Malcolm Wilson ještě pro WRC Live dodal: "Nejdůležitější věcí je, že jsou oba hoši v pořádku. Jsou otřesení a trochu vlhcí. Poslali jsme je zpět na hotel, aby se dali do pořádku. Momentálně jsou až moc šokovaní na to, aby mohli mluvit o tom, co se stalo. Všem v týmu se hodně ulevilo. Nikdo v týmu nevěděl, co se stalo.

Organizátoři vyslali helikoptéru, která se je snažila najít, ale neviděli je. Pak jsme začali studovat sledovací systém a viděli jsme vodní nádrž vedle místa, na kterém vyjeli, v tu ránu se začnete bát nejhoršího. Předpokládám, že další věcí bude, že se musíme pokusit zachránit auto. Není vidět, což nám dává obrázek o tom, jak moc hluboko je."

Zajímavou fotogalerii z průběhu nehody si můžete prohlédnout zde.

Vytisknout

Diskuze: Tänak skončil v jezeře, M-Sport věří v opravu + video nehody

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier pochybuje, že bude vůbec na podium

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud