Dvojitý hattrick Ogiera znamená posun v tabulkách před Sainze

iM2, 10. března 2015, 09:13 Google+

Třetí vítězství v sezoně a třetí vítězství v řadě na Rally Mexiko. Sébastien Ogier označil tento počin za jeden z nejhezčích okamžiků jeho kariéry. To jeho kolega, Jari-Matti Latvala, zažil hodně černý víkend.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Sébastien Ogier dominoval v Mexiku. Rivalové se vyřazovali postupně jeden za druhým sami. Naproti tomu u Ogiera šlo všechno podle plánu a hladce a neohroženě si dojel pro další vítězství v sezoně. To znamená, že se v historických tabulkách dostal v počtu vítězství před Carlose Sainze.

"Jednoduše neuvěřitelné! Jsem tak šťastný a hrdý na toto vítěztví v Mexiku. Je to jeden z nejhezčích úspěchů v mé kariéře. Julien [Ingrassia] a já máme za sebou perfektní víkend. Polo jelo fantasticky a tým odvedl skvělou práci," radoval se v cíli šťastný vítěz, Sébastien Ogier.

"Od startu jsme na to tlačili a v pátek jsme udělali nejchytřejší volbu pneumatik, za což jsme byli na konci odměněni. Je to moje třetí vítězství zde v řadě, očividně mi to v Mexiku sedí. Miluji to zde, vždy sem rád přijíždím. Profil tratí mi sedí a příroda je fascinující a fanoušci ze soutěže vždy udělají neskutečný zážitek."

Zatímco třetí muž továrního týmu Volkswagen, Andreas Mikkelsen, prohrál souboj o druhé místo a letos potřetí vystoupil na podium na nejnižší stupínek, Jari-Matti Latvala musel přečkat další nepovedenou soutěž. Šest bodů pro tým, které vyjel, jsou jen slabou útěchou.

"Celkově to tento víkend nešlo podle plánu. Čekal jsem víc od své startovní pozice. Nepovedlo se mi najít během víkendu správný rytmus. Snažil jsem se stupňovat tlak na Ogiera, a tak jsem musel jít na limit. Poté, co jsem poškodil zavěšení, byla soutěž pryč," lituje Jari-Matti Latvala. Fin v Mexiku přiznal, že naděje na titul jsou prakticky ta tam.


Vytisknout

Diskuze: Dvojitý hattrick Ogiera znamená posun v tabulkách před Sainze

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally šumava

Klatovy hlásí návrat do dubnového termínu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud