Ogier je proti přehnané panice po Tänakově nehodě

iM2, 30. března 2015, 20:32 Google+

Úřadující mistr světa, Sébastien Ogier, volá po vyváženém přístupu k možným bezpečnostním změnám po dramatické nehodě Otta Tänaka v Mexiku. Jen připomeňme, že Estoncova Fiesta skončila na dně jezera.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Ford Fiesta RS WRC se potopila na dno jezera poté, co Estonec v rámci Rally Mexiko vyjel z trati během prvního dne soutěže (když nepočítáme večerní speciálku tomuto dni předcházející). Ott Tänak i navigátor, Raigo Molder, naštěstí od potápějícího se speciálu stačila uplavat. M-Sportu se auto z pátku na sobotu podařilo opravit, v sobotu ale jezdci vystavil stopku mechanický problém, takže se do soutěže vrátil až na neděli.

Objevily se hlasy volající po zvýšení bezpečnosti. Sébastien Ogier je ale názoru, že určitá míra nebezpečí je s rallysportem spojená. "Jezdíme rally. Vždy zde budou místa, kde je lepší nevyjet," řekl Sébastien Ogier pro britský Autosport. "Vezměte si [Col de] Turini [na Rally Monte Carlo], je tam hodně míst na této zkoušce, na kterých kdybyste vyjeli, pak je konec, na nich můžete vyjet jen jednou. Během roku je hodně podobných míst. Snad se nám podaří vyvarovat se špatných věcí, jako se nám teď dařilo v posledních mnoha letech."


Ott Tänak měl v Mexiku štěstí, že se spolujezdcem vyvázli nezranění
(foto: M-Sport)

"Je jasné, že se každý snaží zlepšit bezpečnost auta, ale co se cesty týče... je to rally. Nějakou práci můžeme udělat s bariérami ze slámy a podobnými věcmi, ale kde se to stalo Ottovi, je trochu smůla, že v předcházející zatáčce rozbil auto a pak vyjel ve špatném místě," zakončil Francouz.

Ogierův šéf u Volkswagenu, Jost Capito, řekl, že WRC by mělo akceptovat, že se neobvyklé incidenty na měřených zkouškách mohou stát a že bylo nemožné se připravit na všechno. "Byla to nová situace, že auto šlo pod vodu. Teď bychom měli říci, že bychom měli mít sledovací systém, který pracuje také pod vodou? Pokud by byla jen dvě nebo tři podobná místa během sezony, pak je možná lepší mít loďku a potápeče a vědět, že mohou být v bezpečí touto cestou. Nemůžete být připravení pro každou jednotlivou věc, která se na světě může stát. Můžeme o tom mluvit - a není to nákladná věc, bezpečnost je daleko před náklady - ale musíme být rozumní a podívat se na to, jak často se něco podobného může stát."

Videa z nehody Tänaka v Mexiku: 

Vytisknout

Diskuze: Ogier je proti přehnané panice po Tänakově nehodě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Motorsport

Capito: Je lehké udělat chybu, šance Latvaly na titul jsou už asi pryč

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud