Wilson: Ford Fiesta RS WRC je stále schopný vyhrávat

iM2, 1. dubna 2015, 20:48 Google+

Ford v šampionátu WRC nevyhrál žádnou soutěž od roku 2012. Malcolm Wilson, šéf týmu M-Sport, je však i přesto o konkurenceschopnosti jejich auta přesvědčen. Vůz ve specifikaci 2015 přijde v Portugalsku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Evans, Elfyn - Barritt, Daniel

Evans, Elfyn - Barritt, Daniel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Letošní sezona ve WRC se nese zatím plně pod taktovkou úřadujícího mistra světa, Sébastiena Ogiera. Francouz s Volkswagenem vyhrál na Monte Carlu, ve Švédsku i v Mexiku. Jeho vítězná série navíc trvá již od Španělska loňského roku. I když se může zdát, že Sébastien totálně dominuje, tak týmy Citroën a Hyundai jsou občas schopny s ním držet krok.

Na Monte Carlu Sébastien Loeb dokazoval, že DS 3 WRC je stále konkurenceschopný vůz, ve Švédsku zase Thierry Neuville jen těsně prohrál souboj o vítězství. Ford v úvodních třech soutěžích o vítězství nebojoval, od Monte Carla již sice nasadil pádla pod volantem, ale nový vůz vyjede až v Portugalsku.

Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, je přesvědčen, že nový vůz bude krokem vpřed: "Fiestu už používáme nějakou dobu. Nová auta od Volkswagenu a Hyundai mají menší výhodu, protože byla homologována později. V té době už byly k dispozici nové technologie. Myslím, že každý model je ale schopný vyhrát," řekl pro 'crash.net'.

Fiesta s DS 3 jsou v MS od roku 2011, Polo debutovalo v roce 2013 a i20 až v roce 2014. "Fiesta dokázala na každé rally zajet alespoň jeden nejrychlejší čas. Robert Kubica zajel některé opravdu dojem působící časy." Polák ale narozdíl od továrních týmů používá pneumatiky Pirelli.


Na výkon Kubici z Monaka, kdy na jednom testu porazil všechny o minimálně 30 vteřin, si všichni dobře pamatujeme

"Aktuální Fiesta má potenciál na vítězství. To je dobrou známkou pro novou evoluci, která poprvé vyjede v Portugalsku," říká přesvědčivě Malcolm. Teď ale musejí také jezdci prokázat, že mají potenciál na boj o podium a vítězství. Robert Kubica rychlost má, ale trápí ho extrémní nespolehlivost. Také Ott Tänak se setrváním na trati bojuje - maximum je zatím čtvrté místo ze Švédska, v dalších dvou soutěžích havaroval.

Elfyn Evans je velkým talentem - jeho letošní výsledky (sedmé, šesté a čtvrté místo) vykazují vzestupnou tendenci. Wilson je přesvědčen, že v průběhu sezony od něj uvidíme další zrychlení: "Myslím, že jen otázkou času, než se Elfyn postaví na podium. Teď se ukáže, jak se ve srovnání s loňským rokem rozvinul. Už má na svém kontě čtyři čtvrtá místa, podium je další krok."

Vytisknout

Diskuze: Wilson: Ford Fiesta RS WRC je stále schopný vyhrávat

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

rally valašská

Ke vstupu na rally slouží regulační tiket

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud