Mikkelsen podepisuje novou dlouhodobou smlouvu s Volkswagenem

iM2, 22. června 2015, 18:11 Google+

Andreas Mikkelsen dostal od továrního týmu Volkswagen jakýsi narozeninový dárek. Německý tým s Němcem i nadále počítá a podepsal s ním novou smlouvu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Andreas Mikkelsen bude i v budoucnu jezdit s Volkswagenem v MS v rally. Wolfsburgský výrobce se s posádkou Andreas Mikkelsen/Ola Floene dohodl na dlouhodobějším prodloužení spolupráce. Nor jezdí se třetím Polem R WRC od roku 2013 a v aktuálním hodnocení letošní sezony mu patří třetí příčka. Volkswagen tak má z jezdeckého pohledu plno, když posádky Sebastien Ogier/Julien Ingrassia a Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila mají rovněž dlouhodobé smlouvy. 

"Pro rally rodinu Volkswagenu je prodloužení smlouvy s Andreasem Mikkelsenem a Olou Floenem opravdu dobrou zprávou. V uplynulých dvou letech a v průběhu letošní sezony jsme spolu slavili spoustu úspěchů a jsme pevně přesvědčeni o tom, že první vítězství Andrease a Oly na sebe nenechá dlouho čekat," říká šéf VW Motorsport, Jost Capito

"O talentu Andrease a jeho analytických a taktických schopnostech jsme přesvědčeni a jsme rádi, že se nám takto brzy podařilo dostat pod střechu toto prodloužení smlouvu. S našim dvojnásobným mistrem světa, Sébastienem Ogierem, vicemistrem, Jarim-Mattim Latvalou, a třetím mužem mistrovství, Andreasem Mikkelsenem, má Volkswagen tu nejlepší jezdeckou nabídku, kterou si člověk může v rallysportu představit," říká spokojeně Capito. 

Andreas Mikkelsen, který dnes slaví 26. narozeniny, k prodloužení kontraktu říká: "Jsem opravdu hrozně šťastný ohledně prodloužení smlouvy s Volkswagenem. Je skvělý pocit vědět, že je tým se mnou a mým výkonem spokojen a chce se mnou nadále spolupracovat. Jsem vděčný za to, že je tu možnost se dále vyvíjet v tomto skvělém týmu. Je to nejlepší potvrzení toho, že jsme na dobré cestě a dodatečnou motivací pro budoucnost."

img-responsive

Dvojice Mikkelsen/Floene na Sardinii | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Dvojice Mikkelsen a Floene je s koncernem Volkswagen spojena již od roku 2011. První kontrakty měli podepsány s naší Škodou, když hájili její barvy v letech 2011 a 2012 v rámci Intercontinental Rally Challenge (IRC) a v obou sezonách se radovali z titulu. Tou dobou už také spolupracovali na projektu vstupu VW do WRC. 

V roce 2013 se Andreas Mikkelsen už objevoval ve WRC (až od soutěže v Portugalsku). V roce 2014 slavil ve Švédsku (tehdy jej však navigoval Mikko Markkula) svoje první podium ve WRC. Pak se ale dal Mikkelsen s Floenem opět dohromady a stihli už vyjet osm dalších podiových umístění a celkově třetí místo v bodování roku 2014. Letos je za námi šest světových soutěží a posádka získala již čtyři podia.

Vytisknout

Diskuze: Mikkelsen podepisuje novou dlouhodobou smlouvu s Volkswagenem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Tänak, Ott - Mölder, Raigo

M-Sport musí zlepšit převodovku - na nápravě už pracuje

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud