Paddon nahradí Sorda v továrním Hyundai v Austrálii

iM2, 16. srpna 2015, 10:32 Aktualizováno 16.8.2015, 12:21 Google+

Tovární tým Hyundai se rozhodl pro soutěž v Austrálii k výměně na pozici druhého jezdce továrního týmu. Dani Sordo uvolní své místo Haydenovi Paddonovi, který má s touto specifickou šotolinovou soutěží více zkušeností (vloni ji jel s i20 WRC).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paddon, Hayden

Paddon, Hayden | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

"Pečlivě jsme o tomto kroku uvažovali a došli jsme k závěru, že pro tuto jedinou soutěž změníme jezdecké obsazení v našem týmu. Hayden nás z toho důvodu může lépe podpořit v boji o titul vicemistrů mezi výrobci. Hayden tuto soutěž dobře zná a jeho poslední výkony na šotolině ukázaly, že nám může pomoci," říká týmový šéf, Michel Nandan.

Dani Sordo jel v Austrálii naposledy v roce 2009, v roce 2010 se jelo na Novém Zélandu. Tým MINI (2011-2012) soutěž v Austrálii nejel nikdy, u Citroënu (2013) dostal šanci Meeke a vloni u Hyundai jel jako dvojka na této soutěži Chris Atkinson. Navíc se soutěž v roce 2009 a v roce 2015 jede na úplně jiných místech.

Na Korsice už bude Španěl zpět na svém místě. I přes tyto zřejmé důvody je to ale podle 'zlých jazyků' první náznak možné změny u továrního Hyundai v roce 2016. "Dani v posledních letech v Austrálii nejel a soutěž s centrem v Coffs Harbour nezná. Nemá tedy potřebné zkušenosti. Na Korsice bude ale zpět ve svém autě se startovním číslem 8," dodal ještě šéf týmu.

img-responsive

Naposledy jel v Austrálii Sordo s Citroënem C4 WRC, ale úplně jinou soutěž... | foto: Citroën Sport

"Jsem moc rád, že mi tým věří. Ale vlastně se pro mě mění jenom startovní číslo [8 pro Paddona, 20 pro Sorda]. Na tuto soutěž se budu připravovat stejně jako na jakoukoliv jinou. Těším mě, že budu moci zabojovat o body pro tým," říká Hayden Paddon. 

"V týmu jsme o tom po Rally Finland mluvili. Vím, že musíme všichni táhnout za jeden provaz a hlavním cílem je nejlepší možný výsledek mezi týmy. Těším se, až poznám tyto nové zkoušky a opět pojedu zdejší spcifickou soutěž," okomentoval rozhodnutí týmu Dani Sordo. 

Vytisknout

Diskuze: Paddon nahradí Sorda v továrním Hyundai v Austrálii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Základní kontrola vašeho vozu. Na co nezapomenout?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud