FIA zveřejnila kalendář se 14 soutěžemi včetně Číny, týmy tím rozzlobila

iM2, 30. září 2015, 12:30 Google+

Čína byla zařazena do provizorního kalendáře WRC pro sezonu 2016, o kterém se bude debatovat dnes na jednání World Motor Sport Council. Tovární týmy však rozzlobilo, že mají příští rok jet 14 soutěží oproti letošním 13.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Evans, Elfyn - Barritt, Daniel

Evans, Elfyn - Barritt, Daniel | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

CEO Citroënu, Linda Jackson, už dříve uvedla, že pokud by došlo k navýšení soutěží, pak by pro Citroën nebylo možné dále v MS pokračovat. Zatímco Citroën stále zvažuje svoje působení v roce 2017 (WRC vs. WTCC), i ostatní týmy ze servisního parku podporují názor Francouzů.

"Je to bláznivé. Co si [FIA] myslí, že se stane? Nemůžeme si rozpočet vyčarovat z nebe. Nemyslím si, že by mělo smysl nějak jednat s těmito lidmi. Je jisté, že pokud bude 14 soutěží, tak nebudeme pokračovat. A řeknu Vám, že stejnou odpověď dostanete i od zbývajících týmů: Ne 14 soutěžím!" řekl 'Autosportu' zdroj z jednoho týmu.

Dřívě během tohoto měsíce se Jean Todt nechal slyšet, že kalendář je v kompetenci FIA: "Určitě respektuji názor výrobců, ale je na FIA, aby rozhodla, kolik soutěží se pojede." Návrhem kalendáře se zabívali i členové WRC komise. Před pondělním jednání měli hlasovat a odpovědět na dvě otázky.

img-responsive

Citroën by 14 soutěží finančně nezvládl | foto: Citroën Racing

První byla binární - chcete 14 soutěží ve WRC: "ano x ne". Pokud zaškrtli ne, pak bylo dalším krokem, aby vybrali 13 ze 14 nabízených soutěží, jinými slovy, aby vyškrtli jednu soutěž z kalendáře. Výsledky hlasování WRC komise budou diskutovány na dnešním zasedání WMSC. Je jasné, že zatímco návrat Číny by týmy uvítaly, více než 13 soutěží si v kalendáři nepřejí.

Podle Autosportu ještě organizátoři Tour de Corse a Monte Carlo Rally nepodepsali dohodu s promotérem WRC a FIA ohledně příští sezony. V předběžném kalendáři jsou tedy stále tři otazníky - u soutěží v Číně, Monte Carlu a na Korsice.

Vytisknout

Diskuze: FIA zveřejnila kalendář se 14 soutěžemi včetně Číny, týmy tím rozzlobila

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally jeseníky

Rally Jeseníky ve fotografii Milana Procházky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud