Našlo Kiwi recept na asfalt?

iM2, 11. října 2015, 00:00 Google+

Hayden Paddon před Tour de Corse navštívil experty a nechal si od nich poradit, jak na asfaltový povrch. Tato "výuka" vyústila v dosud nejlepší výsledek na asfaltové soutěži.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hayden Paddon na sobě tvrdě pracuje

Hayden Paddon na sobě tvrdě pracuje | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Po opatrném startu Hayden Paddon neustále postupoval pořadím vzhůru, až nakonec obsadil s Hyundai i20 WRC páté místo. Díky tomu mimo jiné porazil hned čtyři předešlé vítěze této soutěže. To opět potvrdilo, že Novozélanďan zažívá velmi povedenou sezonu.

Kiwi, jak se občas Novozélanďanům přezdívá, navštívilo před ADAC Rallye Deutschland Roba Wilsona, bývalého mistra vytrvalostních závodů FIA, a před Tour de Corse zase zašlo pro radu k ex-továrnímu jezdci Peugeotu, Nicolasi Bernardimu. 

"Dokázali jsme si vzít ponaučení z toho, co jsme se dozvěděli před soutěží, dokázali jsme se zlepšit. Ještě je stále třeba, abychom se dále zlepšili, ale jdeme správným směrem," přiznal spokojenost Paddon pro 'wrc.com'.

"Zlepšení přišlo díky tomu, že jsme pochopil, jaká technika se požaduje. Trošku mi trvalo, než jsem to začal používat. Zvládnu to, ale není to přirozené. Pokud to tak je, musíte nad tím hodně přemýšlet a hodně se na to soustředit, což trošku odvádí Vaší pozornost od základů závodění."

"Časem si to všechno sedne, ale do té doby je třeba se zlepšovat krok po kroku. Trvalo to 100 šotolinových soutěží, než jsme se dostal na tuto úroveň, ale na asfaltu jsem odjel jenom 7 nebo 8 soutěží. takže to chce trošku trpělivosti."

img-responsive

Na asfaltu jsou zkušenosti Haydona hodně omezené, ale na Korsice podal slibný výkon | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Hayden připouští, že páteční průtrž mračen byla přesně tím, co při svém prvním startu na Korsice nepotřeboval: "V pátek jsme zřejmě jeli moc na jistotu. Ty podmínky jsem si neužíval a ztratil jsem při tom spoustu času. Když jsem viděl podmínky na první zkoušce, tak jsem se těšil na neděli na večer! Když se ale ustálily, tak to bylo mnohem zábavnější."

"Když jsou podmínky jako v pátek, tak musíte být trpěliví. Zdá se Vám, že jedete pomalu, ale je to stejné pro všechny. Ve WRC je velký počet odpadnutí, protože všichni ví, že potřebují jet na 110 % po celou dobu, ale když jsou podmínky zrádné, tak se musíte držet zpátky."

Vytisknout

Diskuze: Našlo Kiwi recept na asfalt?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Klatovy (CZE)

Václav Dunovský - Byl to boj, ale JE TO TAM!!!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud