Neuville bude ve Walesu muset uvolnit místo Paddonovi!

iM2, 13. října 2015, 20:40 Google+

Letošní výsledky Thierryho Neuvillea neodpovídají jeho talentu. Kritiku za to sklidil i od svého týmu, který se jej rozhodl nahradit pro rally ve Walesu Haydonem Paddonem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry

Neuville, Thierry | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Dosavadní jednička týmu Hyundai soutěž ve Walesu odjede za druhý tým značky Hyundai. V tom bude jeho kolegou Kevin Abbring, který má též start ve Walesu v plánu. V hlavním týmu, který bojuje o post vice-mistra mezi značkami, pojedou Dani Sordo a Hayden Paddon.

Dnešní rozhodnutí přichází po sérii matných výkonů. Thierry Neuville je aktuálně v šampionátu na páté pozici se ziskem dvou podiových umístění. Před Německem zkritizoval svého jezdce i manažer korejského týmu, Alain Pénasse. Odpověď Belgičana se nesla v duchu, že nemá smysl riskovat, když Hyundai i20 WRC beztak na Volkswagen Polo R WRC nestačí.

Hyundai odůvodnil jezdeckou výměnu snahou se koncentrovat na sezonu 2016 a chutí o znovunabití sebevědomí, navíc tato změna může týmu pomoci v boji o druhou příčku mezi týmy. Hyundai je aktuálně třetí se ztrátou pouhého bodu na Citroën. 

"Toto rozhodnutí přišlo po produktivním jednání, během kterého jsme si s týmem otevřeně promluvili. Hovořili jsme také o našich cílech pro konec sezony 2015 a začátek roku 2016," komentoval zprávu jezdec, který se těší, že se bude moci soustředit vyhradně na jízdu samotnou.

img-responsive

Letos jasně nejlepší výkon podal Thierry ve Švédsku, kde bojoval s Ogierem a Mikkelsenem o vítězství | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Thierry Neuville pokračuje: "Je důležité, abych získal zpět svoji sebejistotu před sezonou 2016. Příští sezona bude pro nás všechny hodně důležitá. Tato změna mi dovolí vrátit se do mého rytmu a začít zimu za dobrých podmínek."

Alain Pénasse potvrdil, že bylo toto rozhodnutí přijato kolektivně s cílem pomoci jezdci i týmu: "Získat z poslední soutěže roku co možná nejvíc bodů je pro tým moc důležité. Forma našich pilotů je důležitá pro to, abychom vytěžili z vozů všechen potenciál. Během rozhovorů s Thierrym jsme se pokusili najít způsob, jak mu vrátit jeho důvěru. Myslím, že z něj spadne jistý tlak, což mu pomůže vydat se správnou cestou do roku 2016."

Vytisknout

Diskuze: Neuville bude ve Walesu muset uvolnit místo Paddonovi!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Klatovy (CZE)

Start ve Švýcarsku vyvrcholením učednické sezony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud