Volkswagen i příští rok se třemi auty, ale Lappi se nesveze

iM2, 6. listopadu 2015, 13:14 Google+

Šéf továrního týmu Volkswagen, Jost Capito, prohlásil, že i přes problémy koncernu Volkswagen s emisním skandálem není možné, aby tovární tým ve WRC snížil počet nasazovaných aut jen na dvě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
I příští rok uvidíme tři Pola R WRC

I příští rok uvidíme tři Pola R WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Skandál s emisemi neustále přiživuje spekulace o konci továrního programu ve WRC. Jost Capito ale odmítá spekulace, že by měl tovární tým Volkswagen Motorsport nasazovat příští rok jenom dvě auta místo dosavadních třech: "Pokud bych musel ušetřit peníze, pak bych je šetřil jinde, než tak, že snížím počet nasazovaných aut."

"Podle mě je třetí auto klíčové k tomu, aby tým mohl vyhrát šampionát. A také máme smlouvy se třemi jezdci. Nikdy nevíte, co se stane další den, ale opravdu nemáme sebemenší náznaky toho, že bychom museli udělat něco, co by snížilo naší konkurenceschopnost," říká Capito.

Volkswagen má aktuálně smlouvu se Sébastienem Ogierem, Jari-Mattim Latvalou a Andreasem Mikkelsenem. Capito sice připouští, že skandál nutí koncern k šetření, avšak ne na poli motorsportu. "Zatím se mluvilo o tom, abychom nevyhazovali zbytečně peníze, což jsme nikdy nedělali. Není to tak, že bychom měli neomezený rozpočet, ten je přesně daný a víme, za co jej utrácíme."

img-responsive

Šance na prodej Pola soukromníkům neexistuje | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Když jste efektivní v oblasti nákladů, pak se těžko spoří další náklady. Ale pokud lidé ví, že jste efektivní, pak za Vámi nechodí a nežádají Vás o další úspory." Víme tedy, že VW neplánuje ponížit počet speciálů Polo R WRC na dva, avšak na druhou stranu šance, že by Esapekka Lappi, aktuální tovární jezdec Škody Motorsport, jel alespoň nějaké soutěže ve čtvrtém Polu R WRC, jsou mizivé.

Lappi by jednou mohl přijít do VW Motorsport

"Neexistuje žádná šance na to, že by nějaký další jezdec usedl do našeho auta příští rok nebo že bychom přidali další vůz. Ale myslím si, že Lappi už má na to, aby mohl jezdit s vozem WRC bez ohledu na to, jaká to bude značka. Jeho zlepšování sledujeme a je určitě tím jezdcem, kterého bychom v budoucnu mohli angažovat," říká Jost.

Dále ale dodal, že Volkswagen nebude ani v budoucnu vytvářet nějaký polo-tovární tým nebo dokonce prodávat auta soukromníkům: "Jsme tovární tým, jsme tu proto, abychom vyhrávali." Fin tedy zřejmě i příští rok zůstane v továrních barvách Škodovky.

img-responsive

Lappi už má dle Capita na to, aby jezdil s vozem WRC, VW ale pro něj nemá místo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

To ostatně sám i potvrzuje: "Pojedu opět ve Fabii, ale ještě nevím, kde budu soutěžit. Bylo by ale dobré, abych odjel co nejvíc soutěží WRC. Můj manažer na tom pracuje." Je tedy možné, že Esapekka pojede příští rok kompletní šampionát WRC s vozem Škoda Fabia R5.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen i příští rok se třemi auty, ale Lappi se nesveze

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Drotár, Igor

Igor Drotár bilancuje sezónu 2015

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud