Hyundai: Když to budeme nutné, budeme točit příští rok tři jezdce na body pro tým

iM2, 13. listopadu 2015, 10:57 Aktualizováno 16.11.2015, 17:48 Google+

Thierry Neuville bude v prvních dvou soutěžích nové sezony WRC určitě bodovat pro tovární týmu Hyundai, řekl to manažer továrního týmu korejské značky, Alain Penasse. Nicméně o zbytku roku ještě nebylo rozhodnuto.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai i20 WRC čeká v továrním týmu poslední soutěž

Hyundai i20 WRC čeká v továrním týmu poslední soutěž | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

V právě probíhající soutěži ve Velké Británii zažívá Thierry Neuville jednu premiéru - poprvé u Hyundai jede soutěž, aniž by bodoval pro tým. Belgičan u týmu neprožil povedenou druhou půlku sezony, a tak mu chce dát Hyundai možnost zkusit si soutěž bez většího tlaku na jeho osobu a možnost získat tak zpět ztracenou důvěru. 

Hlavním cílem stáje samozřejmě nadále zůstává zisk titulu více-mistrů světa mezi konstruktéry. Body pro tým tak bude získávat Dani Sordo a Hayden Paddon, který naopak prožil poměrně pozitivní sezonu. Ve Walesu také uvidíme naposledy aktuální model i20 WRC, Hyundai už nějakou dobu poměrně intenzivně testuje novou i20 WRC. Korejci budou jedinými, kdo pro rok 2017 představí kompletně nové auto. Citroën, M-Sport i Volkswagen zůstávají u stávajících modelů.

Ačkoliv od Hyundai nevíme o výkonnosti nového auta zatím vůbec nic, tak se má za to, že by nová i20 WRC měla být o hodně rychlejší než stávající model. "Jak rychlá, to je naše tajemství. Fanoušci a všichni ostatní si musí počkat až na Monte," říká týmový manařer, Alain Penasse"Ještě není rozhodnuto, jestli budeme moci nový speciál přichystat na start pro všechny piloty."

A jak hodnotí Penasse odsun Neuvilla do B-týmu? "Nejdůležitější je, aby zase našel svoji formu, kterou od něj známe, v příštím roce. Ve Walesu na něj nebude žádný tlak a měl by tak jednoduše opět najít správný rytmus a vybudovat si důvěru." 

img-responsive

Alain Penasse, manažer týmu Hyundai | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Neuville v minulosti řekl, že ztratil motivaci, protože aktuální auto není dostatečně konkurenceschopné, tomu ale Penasse nerozumí: "Každý věděl, že nebudeme mít TOP motor. Také Thierry to moc dobře věděl. Ale nevěřím tomu, že by naše auto bylo tak špatné, když se díváte na výkony Haydena [Paddon] a Daniho [Sorda]." 

Zatímco Paddon, Neuville i Sordo mají svoji budoucnost pro příští rok u Hyundai jistou, tak zatím nic nevíme o Kevinovi Abbringovi. "Jeho program jsme ještě nestanovili. Jasné je, že zůstává testovačem, protože jeho dvouletá smlouva je stále platná. Viděli jsme od něj několik silných akcí, především ve Švédsku a na Korsice. Až na Austrálii si mohl prohlédnout všechny tratě MS, což mu dává další zkušenosti. Teď se musíme podívat na to, jaké jsou možnosti, abychom mu mohli nabídnout co možná nejatraktivnější program."

img-responsive

Nová i20 WRC je prý rychlejší, ale o kolik? Na to si budeme muset počkat až do Monte Carla | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Závěrem se Penasse ještě vrátil k Neuvillovi: "Pokud bychom museli obětovat jeho výsledek za titul vice-mistrů, tak je tu možnost týmového příkazu. Neuvilla ale chceme zpět v TOP formě na úvodní soutěži na Monte Carlu. Zcela určitě bude společně s Danim Sordem nominován na body pro tým. Ve Švédsku bude také bodovat pro tým na základě jeho letošního výkonu." V letošním Švédsku dojel Neuville druhý. Po zbytek roku ale existuje možnost, že se bude nominace jezdců na body pro tým měnit. "Musíme se podívat na to, co v této oblasti říkají pravidla, ale pokud to bude nutné, tak budeme rotovat mezi našimi třemi jezdci," zakončil manažer týmu. 

Thierry Neuville se krátce vyjádřil pochvalně na adresu nové i20 WRC: "Pracujeme na vývoji. Po testu odolnosti se teď začínáme soustředit na vylaďování auta. Nová i20 je zcela jistě rychlejší než ta aktuální."

Vytisknout

Diskuze: Hyundai: Když to budeme nutné, budeme točit příští rok tři jezdce na body pro tým

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Toyota Motorsport GmbH se zřejmě nebude nadále na projektu WRC podílet

Stáhne se TMG z projektu Toyota Yaris WRC a vývoje jeho motoru?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud