Posílí M-Sport příští rok na tři vozy?

iM2, 16. listopadu 2015, 17:49 Google+

Tým Malcolma Wilsona by měl příští rok posílit. Lorenzo Bertelli zvažuje, zda-li nerozpustit svůj tým Fuckmatie a místo toho investovat svoje prostředky do vzniku B-týmu M-Sportu. Mezitím se také rozhořel souboj o místa v hlavním týmu pro příští rok.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nasadí M-Sport příští rok dva týmy?

Nasadí M-Sport příští rok dva týmy? | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Továrním jezdcům M-Sportu závěr sezony moc nevyšel - Elfyn Evans byl až 6. (zbrzdil jej defekt) a Ott Tänak havaroval v neděli ráno ze čtvrtého místa. To znamená, že domácí závod M-Sportu moc nevyšel. Oba jezdci navíc jeli s vědomím, že jejich výsledky mohou rozhodnout o jejich budoucnosti v týmu.

"Ještě jsem se [v otázce jezdecké sestavy] nerozhodl. Teď si vezmu čas na to, abych zanalyzoval výkony Otta, Elfyna a pár dalších jezdců. V roce 2016 chceme odstartovat s co možná nejlepší jezdeckou sestavou," řekl Malcolm Wilson po konci soutěže ve Walesu. 

Mezitím začaly kolovat zvěsti, že se o spolupráci s M-Sportem zajímá silný sponzor. Podle mnohých jde o italskou značku Prada. Lorenzo Bertelli, který je synem majitelky značky, letos jezdil se soukromým týmem Fuckmatie. Příští rok by ale chtěl pomoci Wilsonovi vybudovat druhý tým M-Sportu. 

Pokud by tento záložní tým hodlal nasazovat dva vozy, pak by to mohla být hozená rukavice pro Roberta Kubicu, který se nechal slyšet, že proti továrním týmům nemá se svým soukromým týmem šanci. Na druhou stranu podle jiných informací by měl být tím investorem právě on a společnost Lotos.

img-responsive

Kdo je investorem? Zřejmě Prada a Bertelli | foto: Red Bull

Další zdroje uvádějí jako potenciálního investora Yuriyho Protasova a peníze od společnosti Darnitsa. Protasov jezdil letos většinu roku s Fordem Fiesta RRC. 

Pozornost budila minulý víkend také rodina Ostbergů - Morten Ostberg, otec Madse, totiž ve Walesu navštívil servisní zázemí M-Sportu. Jeho syn stále nemá u Citroënu pro příští rok nic jistého. Nor už v týmu se sídlem v Cumbrii jezdil v roce 2013. V letech 2011 a 2012 pak používal Ford jako soukromník.

Vytisknout

Diskuze: Posílí M-Sport příští rok na tři vozy?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kris Meeke letos předvedl několik zajímavých výkonů

Meeke po Walesu: Moje vůbec nejlepší rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud