Ogier: Bude těžké překonat rok 2015, nejvíc si cením vítězství z Německa

iM2, 17. listopadu 2015, 22:41 Google+

Sébastien Ogier, staro-nový mistr světa v rally, věří, že bude těžké překonat jeho letošní výsledky ve FIA World Rally Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sébastien Ogier získal o uplynulém víkendu ve Walesu svoje již osmé vítězství sezony WRC roku 2015. Třetí titul mezi jezdci a navíc v řadě si zajistil už v září v Austrálii. Jen díky chybě na poslední zkoušce minulé soutěže ve Španělsku Ogier nevyhrál devět z třinácti letošních soutěží. Francouz ale teď připustil, že tento výkon bude v budoucnu těžké překonat. 

"Skončili jsme, jak nejlépe jsme mohli. Byla to fantastická sezona s jen malou chybou ve Španělsku, jinak by to mohlo být devět vítězství. Úroveň naší výkonnosti byla velmi vysoká a bude těžké ji zlepšit," říká Sébastien Ogier

"Stále jsem hladový po vítězstvích. Je to moje povaha, že vždycky, když se zúčastním nějaké soutěže, tak ze sebe chci vydat celou dobu to nejlepší. Nikdy nebudu ten, kdo to bude dělat polovičatě. Bude těžké dosáhnout lepšího [výsledku v počtu vyhraných soutěží], ale zůstat na stejném výkonnostním stupni by bylo perfektní."

img-responsive

Na Monte Carlu letos Ogier vítězně sezonu začal... | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Ogierovi se také letos povedla jedna věc - v srpnu dokázal vyhrát Rally Deutschland, tedy domácí soutěž Volkswagenu, poté, co se jemu ani Jarimu-Mattimu Latvalovi nebo Andreasi Mikkelsenovi nepodařilo v Německu vyhrát v letech 2013 ani 2014. "Vrcholem sezony je vždy titul, protože je cílem číslo jedna. Abyste toho dosáhli, tak potřebujete vítězství a samozřejmě, že jsou všechna příjemná, ale některá jsou lepší než jiná."

"Pro mě bylo tím nejlepším letos Německo. Chtěl jsem jej dosáhnout pro svůj tým, protože vše, co jsem dosáhl, je díky nim. Je to o týmové práci a vítězství na této [rally] mě hodně potěšilo, více za ně než za mě. Pak Monte Carlo. Je vždycky cool tam vyhrát, protože je to můj domácí podnik a je tím nejnáročnějším z celé sezony," pokračuje Ogier. 

img-responsive

...zdaleka se ale nejednalo o jediné vítězství, nejvíce si cení asi toho z Německa | foto: Volkswagen Motorsport

Francouz ale také pamatuje na svého spolujezdce, Juliena Ingrassiu. "Chtěl jsem odvést perfektní sezonu, což se mi také povedlo - až na tu chybu ve Španělsku," jen dodejme, že kromě osmi vítězství ze třinácti soutěží přidalo duo Ogier/Ingrassia ještě také dvě druhá místa. "Můj spolujezdec odvedl skvělou sezonu bez jediné chyby, dobrá práce Juliene!" zakončil Ogier.

To Julien Ingrassia měl na věc trochu jiný názor, samozřejmě v trochu nadneseném slova smyslu: "Upřímně řečeno to vlastně nebyla úplně perfektní sezona. Vzpomínáš si, Sebe, na seznamovací jízdy v Argentině? Bylo tam jedno takové odbočení doleva..." vzpomíná Ingrassia na špatné ohlášení cesty během jejího najíždění v Jižní Americe. "Mám-li být upřímný, tak musím říci, že jsem jednu chybu udělal. Cílem je nula chyb, takže se o to příští rok musím znova pokusit."

 

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Bude těžké překonat rok 2015, nejvíc si cením vítězství z Německa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Citroën se rozhodne již brzy

Citroën se rozhodne o programu i jezdcích do konce listopadu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud