Evans a Tänak by mohli sdílet jedno místo u M-Sportu, oba chtějí zůstat

iM2, 18. listopadu 2015, 18:54 Google+

Oba jezdci M-Sportu v letošní sezoně, Ott Tänak a Elfyn Evans, by mohli zůstat u M-Sportu i příští rok. Avšak střídali by se v jednom autě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Koho uvidíme u M-Sportu příští rok?

Koho uvidíme u M-Sportu příští rok? | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Šéf týmu, Malcolm Wilson, aktuálně vyhodnocuje výkonnost svých jezdců a zároveň připustil, že alespoň do jednoho ze svých vozů zvažuje nové jméno. Brit zároveň nikam nemusí spěchat, protože termín pro podání přihlášek na Rally Monte Carlo je 18. prosinec. 

"Těším se na příští rok, přemýšlel jsem o nich [Elfynovi a Ottovi] a možnost sdílení jednoho auta je jednou z variant. Ale na druhou stranu, jak dlouho bychom to praktikovali? Teď musím o pár věcech popřemýšlet," řekl Malcolm Wilson. Ten dal ve Walesu svým jezdcům jasný úkol - jet flat out.

"Řekl jsem to oběma a říkám jim to už od konce Španělska - nebylo co ztratit. Prostě jsem chtěl, aby ukázali rychlost. Bylo by mi jedno, pokud by havarovali, jen jsem chtěl, aby jeli rychle. S ohledem na to jsem čekal trošku víc," říká Brit.

"Zlepšovalo se to, ale pak bylo smutné vidět Otta jak odstupuje - sklouzl se jen trošku mimo stopu a auto bylo minimálně poškozené, ale... Přijeli jsme do Walesu s vysokými očekávaními boje o podium, ale to se nestalo," zakončil šéf týmu.

img-responsive

Malcolm Wilson čekal od svých jezdců ve Walesu lepší výkony... | foto: M-Sport

Jak hodnotí svůj výkon jezdci? Začíná Elfyn Evans"Není to na mě [abych hodnotil]. Ale když si odmyslíte ztrátu způsobenou defektem, tak jsme byli nejlepší ze zbytku po VW a Citroënech. Podívejte se na loňský rok, dokončovali [zřejmě VW] zkoušky 15 vteřin před kterýmkoliv jiným autem. A je jasné, že Citroën udělal velký krok vpřed. Nemyslím si, že jsem odvedl špatnou práci, dva dny byly dobré. 

Během roku jsme se toho hodně naučili a potenciál tu je. Byla by škoda, kdybychom to vše nevyužili v příštím roce. Myslím, že jsem udělal dost. Letos to nevyšlo tak, jak jsme chtěli. Šlo to dobře do představení nového auta. Některé věci mi nesedly. Až do teď mi trvalo, než jsem se začal cítit 100% v autě na šotolině."

Své přidává i Ott Tänak"Nevím, co bude v roce 2016. A také nevím, jestli jsem letos udělal dost [pro setrvání]. Osobně si myslím, že to byla velmi dobrá sezona učení se. Od Portugalska jsem ukázal velmi slibnou rychlost a na každé šotolinové rally jsem byl vždy více-méně za Volkswageny. Na šotolině jsme byli konkurenceschopní a posledně na asfaltu ve Španělsku jsme také předvedli dobrou rychlost - takže to definitivně šlo dobrým směrem. OK, učební křivka byla složitá v některých místech, ale to tak vždycky v první sezoně bývá."

Vytisknout

Diskuze: Evans a Tänak by mohli sdílet jedno místo u M-Sportu, oba chtějí zůstat

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Tovární tým Peugeotu na Dakar 2016 vyrazí s posilou v podobě Seba Loeba. Další auto od Peugeotu bude nasazeno přes soukromý tým pro Domaina Dumase...

Romain Dumas pojede s Peugeotem 2008 DKR15+ Rally Dakar

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud