Citroënu se podařilo udržet Krise Meekea! Za jakých podmínek?

Meeke, Kris - Nagle, Paul

Meeke, Kris - Nagle, Paul | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Kris Meeke bude před koncem týdne oznámen jako tovární jezdec francouzské značky Citroën. Jezdec se značkou uzavřeli dlouholetý kontrakt na 3 roky, jak informoval britský 'Autosport'.

Citröen odhalí svůj plán během tohoto týdne. Součástí oznámení bude potvrzení prodloužení smlouvy s Krisem Meekem o další 3 roky. Francouzi navíc podpoří v příštím roce PH Sport, který na vybraných soutěžích nasadí DS 3 WRC pro Krise Meekea a Stéphana Lefebvra.

Zároveň bude během roku 2016 probíhat vývoj C3 WRC pro sezonu 2017. Smlouva mezi Meekem a Citroënem navíc zaručuje irskému jezdci tovární místo v sezoně 2017 u Citroënu. 

Šéf továrního týmu, Yves Matton, redaktorům 'Motorsport News' řekl: "S Krisem jsme v závěrečných fázích jednání na toto téma, ale ještě není nic potvrzeno. Aktuálně řešíme vše kolem otázky počtu soutěží, s jakými jezdci, kdy.

img-responsive

Lefebvre zažívá opravdu raketový start kariéry | foto: Citroën Racing

Pořád ještě máme čas na to, abychom to vyřešili. V pátek je poslední možnost podat přihlášku na Rally Monte Carlo." Dotaz směřující na Stéphana Lefebvra Belgičan okomentoval slovy: "Nemohu říci víc než to, co jsem právě řekl ke Krisi."

Zprávy z Ruska hovoří o tom, že by se měly Citroëny s Meekem a Lefebvrem příští rok objevit na 10 soutěžích. Nabídka, kterou Meeke dostal od Toyoty sice měla být lukrativnější, avšak jezdec preferoval možnost jezdit v MS i v roce 2016. Tommi Mäkinen je jeho volbou zklamaný, avšak rozumí ji.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu