Loeb odmítl nabídku Toyoty, budou testovacími jezdci Hirvonen a Hänninen?

iM2, 18. prosince 2015, 13:27 Google+

Sébastien Loeb odmítl nabídku Tommiho Mäkinena na post vývojového jezdce Yarisu WRC, který bychom měli vídat ve WRC od roku 2017.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sébastien Loeb se na vývoji Toyoty Yaris WRC nepodepíše

Sébastien Loeb se na vývoji Toyoty Yaris WRC nepodepíše | foto: Toyota Motorsport GmbH

Sdílejte článek

Sébastien Loeb už se připravuje na svůj start na Rally Dakar 2016, který se blíží mílovými kroky. Nicméně dle informací serveru revistascratch.com měl mít nabídku také na to, aby se v následujích týdnech opět po čase posadil za volant speciálu WRC. Tuto nabídku mu měl dát Tommi Mäkinen, který chtěl získat rekordního šampiona WRC pro vývojové práce na nové Toyotě Yaris WRC.

Francouz měl prý odmítnout s tím, že se chce plně soustředit na svůj start na Dakaru. Tommi Mäkinen, který je rovněž legendou WRC a dokázal vyhrát čtyři šampionáty, je momentálně ve vedení projektu návratu Toyoty do WRC poté, co padlo oficiální schválení projektu v Japonsku, Fin převzal odpovědnost za projekt od německého Toyota Motorsport GmbH.

Mäkinen aktuálně formuje svůj vlastní tým ve Finsku v okolí pro rally známého městečka Jyväskylä. Pro Mäkinena se tak jedná o docela nepříjemnou situaci, když jej dříve odmítl už i Kris Meeke. Fin nedávno pro wrc.com dokonce připustil, že by se o počáteční vývoj vozu mohl postarat on sám.

img-responsive

Juho Hänninen už má za sebou vývoj Hyundai i20 WRC | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

"V případě, že budeme mít potřebu mít opravdového testovacího pilota, tak si myslím, že bych mohl zvážit, že bych jezdil já sám. Mám ale několik nápadů na to, kdo by nám v každém případě mohl pomoci. Je dobré mít co možná nejvíce [různých] názorů a zpětné vazby. Před rokem 2017 na nás čeká enormně moc testovací práce na voze za všech podmínek: sníh, asfalt, ve vysokých a nízkých nadmořských výškách. Musíme testovat různě po světě."

Tommiho tak možná začíná už trochu tlačit čas, vždyť do startu ročníku 2017 zbývá jen něco lehce přes rok a on nemá ani továrnu, takže zatím má probíhat vývoj v Tommi Mäkinen Racing ve Finsku. Dle jiných zpráv by ale odmítnutí ze strany Meekea a Loeba nemuselo pro Toyota GAZOO Racing znamenat takový problém. Známý britský novinář, David Evans, například přišel s informací, že se o vývoj Yarisu WRC v roce 2016 postarají Mikko Hirvonen (který tento týden připustil, že by Toyotě pomohl) a Juho Hänninen a vývojové práce by měly začít v březnu příštího roku.

Zajímavá zpráva přišla z Francie - pokud by Kris Meeke býval přijal nabídku Toyoty, tak měl Citroën v úmyslu oslovit pro testování C3 WRC Pettera Solberga, mistra světa z roku 2003. Nor by si údajně roli testovacího jezdce dokázat představit.

Vytisknout

Diskuze: Loeb odmítl nabídku Toyoty, budou testovacími jezdci Hirvonen a Hänninen?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Meeke je rychlý na asfaltu i na šotolině

Meeke: V roce 2017 chci bojovat o titul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud