PH Sport oznámil sestavu čtyř jezdců - kdo bude jezdit s Citroënem DS3 WRC?

iM2, 18. prosince 2015, 14:57 Google+

Tak, jak bylo očekáváno, Kris Meeke pojede Rally Monte Carlo v Citroënu DS3 WRC. Na start půjde v barvách nově zformovaného Abú Dhabí Total World Rally Team, o servis vozů se bude starat PH Sport. Druhé auto bude mít pro Rally Monte Carlo k dispozici Stéphane Lefebvre. V průběhu roku dostanou šanci také Khalid Al-Quassimi a Craig Breen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
PH Sport nasadí do Monte Carla Meekea a Lefebvra

PH Sport nasadí do Monte Carla Meekea a Lefebvra | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Citroën příští rok oficiálně MS nepojede. Citroëny naštěstí z MS úplně nevymizí - vzniká nový tým Abú Dhabí Total World Rally Team. Tento tým bude nasazovat auta pro Krise Meekea, Stéphana Lefebvra, Craiga Breena a Khalida Al-Qassimiho. Servis vozů bude zajišťovat PH Sport.

Na vybraných evropských soutěžích pojede vždy jeden až tři vozy. Na startu sezony, v Monte Carlu, budou tým reprezentovat Kris Meeke a Stéphane Lefebvre. Ve Švédsku čeká premiéra v DS3 WRC Craiga Breena. PH Sport připraví pro soutěž na sněhu tři vozy (Meeke, Breen, Al-Quassimi). Severní Ir má mít navíc zajištěný program v ME a také MERC.

"Účast v příštím roce na co možná největším počtu soutěží byla velmi důležitá, když jsem se rozhodoval o své budoucnosti. Děkuji Abú Dhabí, Totalu a dalším partnerům za tuto příležitost. Díky tomuto programu mám možnost nejen nadále bojovat v soutěžích, ale také sbírat zkušenosti. Proto bylo velmi potřeba, abych jel na Rally Monte Carlo - to je soutěž, kde se zkušenosti počítají nade vše. Už se nemohu dočkat, až usednu v rámci příprav na tuto soutěž za volant," říká testovacího týmu Citroën, Kris Meeke

img-responsive

PH Sport zastřeší aktivitu Total World Rally Teamu | foto: Citroën Racing

"Po třech letech spolupráce s Citroënem jsme rádi, že jsme zůstali ve WRC," říká Khalid Al-Qassimi, prezident Abú Dhabí Racing. "Je to program za přispění Citroën Racingu a pomoci PH Sportu. Hlavní jezdec, Kris Meeke, pojede určitý počet vybraných závodů, prioritou ale bude jeho práce pro Citroën Racing. Budeme se snažit naplnit očekávání koncernu PSA Peugeot Citroën. Budeme mít k dispozici několik expertů, kteří budou moci rozvíjet svoje zkušenosti a prokázat svoji výkonnost."

Vytisknout

Diskuze: PH Sport oznámil sestavu čtyř jezdců - kdo bude jezdit s Citroënem DS3 WRC?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Sébastien Loeb se na vývoji Toyoty Yaris WRC nepodepíše

Loeb odmítl nabídku Toyoty, budou testovacími jezdci Hirvonen a Hänninen?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud