Vrátí se Neuville s novým autem ke svým dřívějším úspěchům?

iM2, 22. prosince 2015, 21:03 Google+

Nová i20 WRC byla přepracována ve srovnání s tou aktuální ve všech detailech, jezdcům teď poskytuje lepší pocit při řízení. Thierry Neuville chce být konkurenceschopný na všech soutěžích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Thierry Neuville - překvapí v sezoně 2016?

Thierry Neuville - překvapí v sezoně 2016? | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

S druhou generací závodní i20 WRC chce Hyundai ukončit dosavadní nadvládu Volkswagenu a v roce 2016 je minimálně dostat pod tlak. Nová i20 WRC je kompletně nově vyvinuté auto, přepracovány byly všechny detaily. Nový 1,6 litrový turbo-motor je kompaktnější a také váha auta byla optimalizována. Rozložení hmotnosti by mělo být rovněž o hodně lepší než v první generaci. O lepší pocit z jízdy se u pilotů na dosavadních testech postaraly nové tlumiče.

U Hyundai jsou optimističtí a věří, že nová i20 WRC bude velkým krokem dopředu. Bude to ale stačit na Polo R WRC? "Na Monte Carlu ukážeme, jak dobré naše auto je," říká Thierry Neuville pro 'WRC Live'. "Věříme, že testy na Monte Carlo proběhly opravdu dobře. Řízení auta jsem si užíval. To je velmi důležité. Od tohoto bodu dále můžeme pracovat na zlepšení auta a posunutí limitu."

O kolik je nové auto rychlejší než jeho předchůdce, to nikdo z Hyundai nechce prozradit. Jezdci mají za jeho volantem ale mnohem lepší pocit a více si tak důvěřují. "Motor je určitě velkým pokrokem. To jsme kritizovali už delší dobu. Zvnějšku se dá těžko říci, jak dobré opravdu Polo je, ale také naše auto vypadá velmi silně. Věřím, že tato nová evoluce nám to udělá snazší," říká Neuville.

img-responsive

S odcházející generací slavil v Německu 2014 Thierry Neuville jediné vítězství | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

"Těžiště auta je níže a stabilita je lepší. Spousta věcí se změnila. Nedá se to se starým autem porovnávat. Pocitově se mi nové auto mnohem více líbí." Hyundai pilně testoval i v prosinci, připravoval se na soutěže v Monte Carlu a pak ve Švédsku. Sezona 2016 s novou i20 WRC může také být rozhodující pro další kariéru Neuvilla. Dokáže navázat na svoji skvělou sezonu 2013 s Fordem u M-Sportu?

"Bylo by hodně těžké, aby to šlo ještě hůře [než letos]. Je jasné, že rok 2015 pro mě nebyl zrovna nejlepším. Dělal jsem chyby, ale když analyzujete všechny detaily, tak to nebylo zase tak špatné. Určitě by měl být příští rok lepší," pokračuje Belgičan, který byl letos celkově až šestý, což je hodně za očekáváním.

"Celkově bychom měli být konkurenceschopní. Jsou samozřejmě rally, na kterých mohu stoupat. Pro mě je například Monte Carlo nejtěžším závodem roku. Ve Švédsku byla letos moje rychlost velmi dobrá. Nakonec i v Mexiku jsem byl vždycky rychlý. V uplynulé sezoně se mi neméně líbilo Portugalsko. Snad to bude s novým autem lepší. Všechno by to mělo být o něco jednodušší."

 

Vytisknout

Diskuze: Vrátí se Neuville s novým autem ke svým dřívějším úspěchům?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kubica se pokusí na Monte Carlu překvapit

Kubica a Bouffier pojedou s Fordy Rally Monte Carlo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud