Meeke: Citroën se několik let řídil v podstatě samospádem

iM2, 3. ledna 2016, 21:54 Google+

Zatímco na konkurenty čeká letos na podzim spousta soutěží, tak Citroën by mohl profitovat z toho, že se letos nebude účastnit WRC a bude se tak moci plně soustředit na vývoj nového World Rally Car. Dle Krise Meekea je to jasná výhoda.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kris Meeke do budoucna hledí s optimismem

Kris Meeke do budoucna hledí s optimismem | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Letošní rok bude zajímavý, na podzim totiž týmy čeká spousta soutěží. Touto dobou ale také budou všechny týmy finišovat s posledními doladěními na nových generacích World Rally Car, které budeme vídat od sezony 2017. Hyundai, M-Sport a Volkswagen se s tím budou muset nějak vypořádat, nově příchozí Toyota by to neměla mít až tak napínavé, ale zde je otázka, jak budou stíhat s přípravou celého týmu. Nejméně hektické by to tedy mohlo být u Citroënu.

"Koukněte na kalendář od srpna do listopadu. Nebudete moci popadnout dech, pokud budete závodit v celém šampionátu - a to je pouze práce na soutěžích. Snažit se dělat nějaké testy bude velmi, velmi těžké. Je to další důvod, proč jsem rád za to, co pro příští rok máme. Náš scénář je ideální v tom, že budeme mít volnost a čas na testování a přesto odjedme nějaké soutěže, abychom zůstali ve formě," říká Kris Meeke pro Autosport.

Meeke by měl v letošní sezoně odjet až 8 závodů za volantem DS 3 WRC, zkraje sezony se bude jednat o podniky na Monte-Carlu a ve Švédsku. Zbytek roku vyplní četné testy připravované C3 WRC, jaké si klade cíle pro rok 2017? "Bez debat - světový šampionát musí být cílem. Teď mám vše pohromadě. Toto je šance, na kterou jsem čekal."

img-responsive

Krise Meeke čeká zajímavá sezona... | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Až se v roce 2017 postavíme na start, tak nemám pochyby o tom, že bychom nemohli držet krok s Volkswageny. Nezapomínejte, že v úspěchu Volkswagenu byla spousta do karet hrajících faktorů. Když přijel tahač s návěsem od Volkswagenu, tak Citroën právě přesouval svůj zájem na WTCC [MS v cestovních vozech] a rallyové auto se několik let řídilo v podstatě samospádem.

Do toho se přidal Loebův odchod z rally a já naproti tomu měl nulové zkušenosti, což pro nás bylo těžké. Vždycky jsem věděl, že týmu mohu ukázat, co ve mě je. Ano, párkrát jsem spadl na nos a nebudu zastírat, že jsem byl párkrát také blízko tomu, abych svůj sen ztratil. Chvíli to trvalo, ale teď mám vše, co jsem kdy chtěl."

Vytisknout

Diskuze: Meeke: Citroën se několik let řídil v podstatě samospádem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Vyškov (CZE)

Kouřil Martin – po smolném začátku, úspěšná sezona

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud