Latvala momentálně vylučuje přechod k Toyotě, věci by dělal jinak než Mäkinen

iM2, 21. ledna 2016, 21:57 Google+

Jari-Matti Latvala rázně ukončil veškeré spekulace, dle kterých měl po letošní sezoně zamířit k Toyotě. Dávalo by to smysl, vždyť tým Toyoty vede jeho krajan a legenda rallysportu, Tommi Mäkinen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jari-Matti Latvala se u VW cítí dobře

Jari-Matti Latvala se u VW cítí dobře | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Mezi Jarim-Mattim Latvalou a Tommim Mäkinenem ale aktuálně není žádný kontakt. Latvala je přitom o tom, co se děje v týmu Toyoty, velmi dobře informován. Jeho manažer, Timo Jouhki, je totiž v pozadí k ruce také Mäkinenovi. Fin ale není spokojen s tím, co od svého manažera slyší. Dění kolem týmu neodpovídá jeho představě o vítězném týmu.

"Já bych to dělal jinak, protože jen s Finy to nejde. V motorsportu musí člověk myslet prostě mezinárodně a hledat ty nejlepší lidi," naráží Jari-Matti Latvala na to, že Tommi Mäkinen na jednotlivé posty hledá přednostně své krajany. 

V rámci Rally Monte Carlo finský pilot, Jari-Matti Latvala, potvrdil, že by u týmu Volkswagen Motorsport rád zůstal další tři roky (smlouva mu končí na konci sezony, ale obsahuje dvouletou opci). "Momentálně jsou moje plány s Volkswagenem. Je to úžasné, že se Toyota vrací do šampionátu, ale pro roky 2016, 2017 a 2018 na Toyotu nemyslím nebo o ní neuvažuji. U Volkswagenu se cítím dobře a když máte nejsilnější auto, tak je vždy těžké jít do rizika a změnit tým," začal Jari-Matti. 

img-responsive

Jari-Matti na trati letošní Rally Monte Carlo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

V posledních třech letech jej ale Sébastien Ogier vždy porazil, Fin by ale letos chtěl mít dobrý vstup do sezony a pak bojovat o titul co možná nejdéle: "První polovina sezony se mi nikdy opravdu nepovedla. Obyčejně čekám na druhou polovinu roku na soutěže, na kterých jsem lepší. Ale teď si musím pohrát s taktikou. Strategií je nepokoušet se vyhrát každou rally, někdy se musím koncentrovat na podium a počkat si na druhou polovinu sezony, která je mi více nakloněna."

Pro Toyotu se tak seznam možných kandidátů začíná povážlivě zužovat -  Meeke a Paddon mají podepsáno až do sezony 2018, Latvala i s výše zmiňovanou opcí zřejmě také, Ogier a Mikkelsen do sezony 2017. Po letošní sezoně by tak měl být volný ze špičkových pilotů jen Thierry Neuville a zřejmě také Dani Sordo a Mads Ostberg. Je také dost dobře možné, že Tommi Mäkinen vsadí na svého krajana, Esapekku Lappiho. To ale spíše do druhého auta.

 

Vytisknout

Diskuze: Latvala momentálně vylučuje přechod k Toyotě, věci by dělal jinak než Mäkinen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Startovní listina na sobotní Rally Ice Tour je naplněná zvučnými jmény - anotační foto

Startovní listina na sobotní Rally Ice Tour je naplněná zvučnými jmény

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud