Kubica a Paddon o zrádné místě, kde havarovali. Kubica v soutěží skončil

iM2, 23. ledna 2016, 09:56 Google+

Páteční nehoda Roberta Kubici má pro jezdce fatální důsledky - vůz se nepodařilo opravit, a tak Polák musel ze soutěže odstoupit. Trojka Hyundai, Hayden Paddon, měla větší štěstí a v soutěži může pokračovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica se nakonec na Monte Carlu moc nesvezl

Kubica se nakonec na Monte Carlu moc nesvezl | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pouhých 6 kilometrů po startu RZ3 z Corps do La Salle en Beaumont ujel Robert Kubica na zledovatělém místě a narazil do stromů. Nehoda nebyla ve velké rychlosti. Jeho Ford byl navíc později postrčen ještě níže ze srázu Fordem Fiesta R5 Elfyna Evanse, který vyjel na stejném místě.

Posádka Robert Kubica a Maciej Szczepaniak byla nezraněna, avšak vůz už zažil stejnou nehodu na předsoutěžním testu - náraz šel do stejného místa. Podle týmu byl vůz už moc poškozen na to, aby mohli pokračovat v soutěži. "Je to velké zklamání, protože nás to stálo velké úsilí, abychom zde byli," řekl zklamaný Polák.

"Trať byla kompletně suchá, než jsme dojeli k tomuto zmrzlému úseku. Na zledovatělém podkladu jsme odjeli dvě zatáčky a měl jsem dojem, že je to OK. Pak ale přišla pravotočivá zatáčka a už jsme byli jen pasažéry. Anti-lag systém nás tlačil ven a bohůžel jsme vyjeli mimo trať a trefili strom přední částí vozu," popsal jezdec.

Hayden Paddon byl dalším jezdcem, který měl problémy ve stejném místě - Novozélanďan byl na trati o dvě auta před Kubicou. Paddonovi také vůz ujel a trefil stejný strom jako Kubica zadní částí svého Hyundai i20 WRC. "Jel jsem poprvé na těchto zledovatělých tratích se slicky. I když jsem si říkal, že jedu opravdu pomalu v té pravotočivé zatáčce, tak jsem trefil zadní částí auta strom.

Myslel jsem, že se vůbec nic nestalo a že z toho vyvázneme. Ale bohůžel jsme strom trefili kolem a zlomili rameno. Byla by to jednoduchá oprava, ale bohůžel jsme ty díly neměli s sebou, a tak jsme museli vzdát. Zítra budeme zpět v závodu, abychom znovu bojovali a získávali zkušenosti."

Vytisknout

Diskuze: Kubica a Paddon o zrádné místě, kde havarovali. Kubica v soutěží skončil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Eric Camilli na Monte Carlu překvapil

Camilli se do soutěže na Monte Carlu už nezapojí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud