Camilli má stále důvěru Wilsona, co chce předvést v Mexiku?

iM2, 3. března 2016, 22:27 Google+

Eric Camilli toho zatím na šotolině nemá moc odjeto, proto ani do Mexika nepřijel bojovat o nejvyšší příčky. Pro Francouze se bude jednat o první šotolinovou rally ve Fordu Fiesta RS WRC, navíc předchozí dva starty za tým M-Sport skončily havárií.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Camilli už potřebuje dojet do cíle

Camilli už potřebuje dojet do cíle | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mexická rally bude teprve osmou soutěží na šotolině pro Erica Camilliho. Jeho předchozí zkušenosti s tímto povrchem vznikly ve voze Peugeot 208 R2 v roce 2014 ve Francii a vloni odjel 4 soutěže v rámci WRC 2 na šotolině (s Fordem Fiesta R5).

28 letý jezdec na sebe necítí tlak, i když na Monte Carlu narazil do stromu a ve Švédsku poměrně tvrdě havaroval: "Malcolm [Wilson] mi řekl, že je vše OK. Řekl mi, že nebylo dobré nedokončit obě úvodní soutěže, ale abych na to zapomněl a soustředil se na budoucnost. Jeho podpora mi pomohla zapomenout na tlak a to je důležité," přiznává Camilli.

Na sedadlo spolujezdce se od Mexické rally vrací Benjamin Veillas, který nahrazuje Nicolase Klingera. Francouzská dvojice má pro mexické hory jenom jeden cíl: "Hlavním cílem je dokončit rally, na časy se nebudu koukat. Je to cílem, který jsem si stanovil, a také od M-Sportu jsem dostal tento úkol.

Musím poznat auto na šotolině. Pro budoucnost je velmi důležité, abych dokončil soutěž a získal zkušenosti. S rally nemám obecně moc zkušeností. Zatím bylo hodně obtížné poznávat vůz WRC a úroveň soutěží. Není jednoduché začít sezonu tímto způsobem, ale tak to je. Teď už chci myslet na budoucnost a odrazit se zpět.

img-responsive

M-Sport Camillimu důvěřuje a po těžkém startu jej podpořil | foto: M-Sport/McKlein

V Mexiku pojedu poprvé a bude zde hodně nových věcí. Vím, že to je dost specifická soutěž. Vysoká nadmořská výška ubírá výkon motoru, takže tomu musíte uzpusobit svůj jezdecký styl.

Čekají nás dvě velmi dlouhé zkoušky - tak dlouhé testy jsem ještě nikdy nejel. S naší rychlostí na prvních dvou soutěžích jsem spokojen. S výsledky však ne - následující dvě soutěže chci dokončit. "

Vytisknout

Diskuze: Camilli má stále důvěru Wilsona, co chce předvést v Mexiku?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Vloni v Mexiku se Ott zapsal do historie, ale ne tak, jak by si představoval...

Tänak: Rally Mexiko je vždy velkou výzvu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud