Sordo: Zaseknutý pedál plynu nás stál třetí místo

iM2, 28. dubna 2016, 17:35 Google+

Dani Sordo cítí, že kdyby neměl v průběhu prvního dne Rally Argentina problémy se zaseknutým pedálem, které jej připravily o dost času, tak by mohl bojovat o poslední stupínek na stupních vítězů s Andreasem Mikkelsenem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dani Sordo o víkendu získal čtvrté místo

Dani Sordo o víkendu získal čtvrté místo | foto: Hyundai Motorsport

Sdílejte článek

Španělský jezdec týmu Hyundai Motorsport nestačil na norského jezdce týmu Volkswagen Motorsport o víkendu v Argentině nakonec jen o 12 vteřin. Sordo je ale názoru, že mohl o třetí místo klidně bojovat, kdyby býval neměl problémy se zaseknutým pedálem v průběhu první etapy soutěže. I přesto ale pochválil týmového kolegu, Haydena Paddona, a celý tým Hyundai za to, že z auta dokázali dostat maximum. 

"Pro náš tým je to skvělý den se speciálním vítězství pro Haydena, všechny naše i20 WRC navíc dokončily v TOP6. Z auta jsme tento víkend dostali maximum a s naší výkonností můžeme být spokojeni. Problém, který jsme měli se zaseknutým plynovým pedálem v pátek nás stál asi 20 vteřin. Jsem si jistý, že bez toho bychom byli schopni brát podium," říká Dani Sordo.

img-responsive

Dani Sordo na známe argentinském testu El Condor | foto: Hyundai Motorsport

Dani Sordo sice letos už na podiu dokázal jednou dojet, bylo to v Mexiku. Po soutěži ale přišla nemilá zpráva od komisařů, kteří zjistili, že jeho tým porušil pravidlo týkající se maximálního množství nasazených pneumatik a Španěl byl penalizován. Po soutěži v Argentině ale i tak Španěl upevnil svoje průběžně čtvrté místo v MS, když na čtvrtého Mikkelsena ztrácí pouze 4 body. 

Sordo si v Argentině připsal navíc dva body z Power Stage, Paddon byl nejrychlejší, a tak získal navíc dva bonusové body. To Španěla utvrzuje v názoru, že si to jeho tým ve zbytku sezony bude moci rozdat s Volkswagenem. "Ukázali jsme povzbudivou konkurenceschopnost a pro tým jsme získali několik velmi důležitých bodů. Na Power Stage jsme na to také dobře zatlačili, abychom získali další dva body navíc, z čehož mám dobrý pocit. Auto se hodně zlepšilo a tato rally nám dává další popud pro pokračování v našem silném startu do ročníku 2016 v Portugalsku."

Vytisknout

Diskuze: Sordo: Zaseknutý pedál plynu nás stál třetí místo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Toyota Yaris WRC na testech

Toyota dokončila první testy Yarisu WRC 2017

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud