Toyota dokončila první testy Yarisu WRC 2017

iM2, 28. dubna 2016, 11:57 Google+

Šéf týmu, Tommi Mäkinen, absolvoval s vozem Toyota Yaris WRC 2017 první kilometry. První test proběhl ve Finsku a výsledky jsou pozitivní.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Toyota Yaris WRC na testech

Toyota Yaris WRC na testech | foto: Toyota Motorsport GmbH

Sdílejte článek

Toyota zintenzivnila práce, které vedou k jejímu návratu do WRC. V předešlých dnech absolvoval Tommi Mäkinen první test nového vozu Yaris WRC ve finských lesích. Během prvního testu za volant usedl Mäkinen, který během své kariéry získal čtyři světové tituly (1996 - 1999). Vůz po něm ihned převzal Juho Hänninen, který s ním jezdí dnes (jde pro něj už o druhý den ve voze).

"Byl to velmi zvláštní pocit jezdit poprvé s vozem," řekl Fin pro 'Autosport'. Test trval pět dní a Mäkinenův tým během něj najezdil téměř 1 000 kilometrů v okolí sídla týmu, kolem města Puuppola. "Všichni jsme překvapeni, na jak dobré úrovni celek je. Z auta jsem měl pocit, že je velmi silné. Mám z toho dobrý pocit. Máme za sebou již skoro týden a půl testů," prozradil Tommi Mäkinen.

img-responsive

Poslední úspěchy slavila Toyota s Corollou WRC, povede se na to teď navázat s Yarisem WRC? | foto: Toyota Motorsport GmbH

Auto bude stavěno v Kolíně nad Rýnem u Toyota Motorsport GmbH (TMG). Druhý testovací exemplář pro tým, který ponese oficiální název 'Gazoo Racing' by měl být dodán v nadcházejících týdnech. Druhý vůz by měl začít s testy ve Francii. "Zatím šlo o první test. Je jasné, že posléze vyvstanou věci, na kterých budeme muset zapracovat. Máme ale spoustu informací, které nám při tom pomohou," říká 51 letý šéf týmu.

"Pro tým je skvělé když teď vidí auto v akci. Je to vzrušující moment," říká Fin, který byl do čela projektu jmenován vloni v létě. O starty vozu se bude starat tým z Finska. Tommi nakonec dodal: "Druhé auto vyjede na jihu Evropy již velmi brzy."

Vytisknout

Diskuze: Toyota dokončila první testy Yarisu WRC 2017

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Honza Černý míří na Šumavu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud