S Paddonem o přístupu k rally a porovnávání se s Ogierem

iM2, 20. května 2016, 11:09 Google+

Hayden Paddon odmítá, že by jeho první vítězství v kariéře v Rally Argentina nějak ovlivnilo jeho cíle pro tuto sezonu. Novozélanďan přitom v závěru soutěže v Jižní Americe dokázal odrazit útok finišujícího Sébastiena Ogiera.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paddon, Hayden

Paddon, Hayden | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Jezdec však trvá na tom, že v této sezoně jde hlavně o položení základních kamenů pro budoucnost: "Vítězství v Argentině mi zcela určitě dodalo jistotu, avšak zůstávám nohama na zemi. Víme, že pokud jsou stejné podmínky, tak nás stále čeká hodně práce před tím, než budeme na úrovni Seba a budeme s ním moci pravidelně bojovat," popsiuje střízlivě situaci Hayden Paddon. 

"Argentina jenom možná ukázala, že bychom se na tuto úroveň mohli dostat dříve, než jsme si původně mysleli. Musíme tedy dále pracovat a setrvat u našeho plánu a cílů, které máme od začátku sezony," říká Novozélanďan. Argentinské vítěství znamená, že v Portugalsku pojede úvodní dvě etapy jako druhý na trati za Ogierem.

img-responsive

Paddon přistupuje k druhé pozici na trati pozitivně - umožní mu změřit se s Ogierem za stejných podmínek | foto: Hyundai Motorsport

Společně s Francouzem tedy bude trať čistit od volné šotoliny pro ostatní jezdce. Hayden k tomu však přistupuje pozitivně, když to vnímá jako součást učebního procesu: "I když to není nejvhodnější pozice, tak to vnímáme jako příležitost zůstat co nejvíc konkurenceschopní ve srovnání se Sébastienem. Ten bude před námi na trati, takže budeme mít stejné podmínky.

Nebude to jednoduché, ale auto i já se zlepšujeme každou soutěž. Budeme se tedy snažit udělat další krok. Určitě chceme ještě tento rok vyhrát další rally." Paddon testoval dva dny před Portugalskem, avšak v době jeho testu pršelo. Během soutěže se očekává sucho.

img-responsive

Vloni na Sardinii se jezdec poprvé zapojil do boje o vítězství | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"I když bylo mokro, tedy ne moc reprezentativní podmínky ve srovnání s tím, co bude na soutěži, tak bylo stále dobré získávat informace. Dále jsme vyvinuli dvě oblasti na voze. I když nepůjde o žádné velké zlepšení, každá drobnost se počítá."

Vytisknout

Diskuze: S Paddonem o přístupu k rally a porovnávání se s Ogierem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris

Je Meeke černý koněm soutěže v Portugalsku? Jezdec to odmítá

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud