Wilson by si přál Neuvillea jako jezdce č. 1 u M-Sportu v sezoně 2017

iM2, 27. května 2016, 21:40 Google+

Začíná se ve WRC roztáčet přestupový kolotoč před sezonou 2017? Někteří cenění jezdci nemají na rok 2017 ještě stále podepsanou smlouvu a rozhlížejí se po různých alternativách. Zdá se, že v dobré pozici je Thierry Neuville.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry

Neuville, Thierry | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Jeho výkony na rychlostních zkouškách kolísají a očekávané výsledky od jezdce jeho formátu se nedostavují. Svůj někdejší statut jezdce č. 1 u Hyundai Motorsport Thierry Neuville už dávno ztratil. I tak platí Belgičan za aktuálně nejžádanějšího jezdce v poli. Jeho pozice je výhodná, protože hned několik továrních týmů bojuje o svoje jezdce pro příští sezonu. 

Na konci této sezony vyprší ze špičkových jezdců smlouvy nejen Neuvilleovi, ale také jeho kolegovi od Hyundai, Danimu Sordovi, a Madsi Ostbergovi z M-Sportu. Možností mají tito borci ale více než dost. Mohli jsme číst určité zvěsti, které spojovaly Neuvillea napřed s Citroënem, pak s Toyotou. Teď se do hry o služby Neuvillea vložil šéf dalšího z továrních týmů.

U Citroënu má jistou smlouvu Kris Meeke a Malcolm Wilson nedávno potvrdil, že i v roce 2017 bude důvěřovat Ericovi Camillimu (má smlouvu na dva roky plus rok opce). Toyota v prvním roce pravděpodobně vsadí kromě jiného také na Juhu Hänninena. 

"Thierry by byl mým snovým jezdcem. Rád bych ho viděl jako jedničku u M-Sportu. Vím, co dokáže a jsem si jistý, že za správných podmínek najde starou sílu a bude bojovat o titul. Bohužel máme ale pouze omezený rozpočet a myslím si, že si jej nebudeme moci dovolit. Ale pokud by to mohlo být nějakým způsobem možné, tak bych ho rád viděl na naší straně," říká Malcom Wilson.

img-responsive

V roce 2013 se stal Thierry s Fordem vice-mistrem světa | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Do hry se navíc před příští sezonou přidává Toyota. Ve WRC ale v uplynulých několika sezonách kvůli nám všem dobře známým okolnostem nebylo pro rozvoj nových talentů zrovna moc prostoru. Výsledkem je, že potenciálních vítězných jezdců není mnoho. Volkswagen má zajištěné služby Sébastiena Ogiera a Andrease Mikkelsena, prodloužení smlouvy s Jarim-Mattim Latvalou se zdá být už jen formatilou. Hyundai má pod smlouvou Haydena Paddona.

Vytisknout

Diskuze: Wilson by si přál Neuvillea jako jezdce č. 1 u M-Sportu v sezoně 2017

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan - Dresler, Pavel

Rally Český Krumlov po RZ4

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud