"Nový" Neuville nadchnul šéfa týmu Hyundai: Působí teď vyzráleji

iM2, 21. června 2016, 23:08 Google+

Šéf týmu Hyundai, Michel Nandan, je nadšen novým stylem práce svého pilota, Thierryho Neuvillea. Dle něj teď Belgičan působí vyzráleji.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Thierry Neuville na cestě ke svému druhému vítězství v kariéře ve WRC

Thierry Neuville na cestě ke svému druhému vítězství v kariéře ve WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Vítězství na Sardinii bylo pro Thierryho Neuvillea velkým vysvobozením, pochválil jej také týmový šéf, Michel Nandan. Ten jej po slabých výkonech v minulosti několikrát veřejně kritizoval. Nandan teď ale řekl, že "nového" Thierryho Neuvillea, který nespoléhá pouze na svůj talent, neviděl až při slibném představení na Sardinii. 

"Thierry byl vždy rychlým mladíkem, na tom se nic nezměnilo. Teď ale možná pracuje trochu více," řekl Michel Nandan pro 'wrc.com'. "Působí koncentrovaněji a mám dojem, že teď dokáže lépe kontrolovat svoje tempo na zkouškách. Kromě toho zlepšil svůj rozpis. Působí teď vyzráleji." Tuto změnu chtěl Nandan u Neuvillea vidět už od začátku sezony. Avšak po zisku slibného třetího místa z Monte Carla přišla série horších výsledků, po nichž stál ve stínu výkonů Haydena Paddona. V Itálii ale Thierry předvedl moc pěkný výkon. 

img-responsive

Na druhou stranu si musíme přiznat, že Neuville v Itálii těžil z výhodné startovní pozice | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Měl technické problémy, které nebyly jeho vinou. V Argentině přidal chybu ve svém rozpisu a měl tam výlet. Něco takového se může stát, zvláště pokud člověk bojuje," pokračuje Nandan. V Portugalsku a v Itálii jel Neuville za B-tým Hyundai. Cílem bylo, aby Belgičan bez tlaku na nutnost získání bodů do týmového hodnocení mohl získávat sebědůvěru. Tento plán vyšel v Itálii na výbornou. Hyundai tak letos získal už dvě vítězství, avšak jak Paddon v Argentině, tak i Neuville teď v Itálii startovali v rámci B-týmu. 

To je škoda, protože A-týmu by se body za tato vítězství určitě hodily. "Je to všechno otázka hlavy. Když člověk nemá důvěru v auto, tak nemůže jet rychle," říká Nandan. Také tým se Neuvilleovi snažil pomoci v nalezení ztracené formy. "Učinili jsme pár změn, aby se tak cítil lépe a našli jsme nastavení, které sedí jeho jezdeckému stylu."

Vytisknout

Diskuze: "Nový" Neuville nadchnul šéfa týmu Hyundai: Působí teď vyzráleji

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

XIQIO postihla v závere Rally Hustopeče smola

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud