Sordo měl vážnější nehodu na testech před Finskem, je jeho start ve Finsku v ohrožení?

iM2, 12. července 2016, 21:25 Google+

Čtyři dny po příjezdu z Rally Poland se Dani Sordo mohl vrátit za volant speciálu Hyundai i20 WRC. Jednalo se o testy před Rally Finland.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani - Marti, Marc

Sordo, Dani - Marti, Marc | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

9. července Dani Sordo testoval v rámci přípravy na Rally Finland 2016 se svým týmem, bohužel tento test skončil nehodou na pátý rychlostní stupeň. Na jednom ze skoků Španělovi prasklo rameno zavěšení, naboural do skály a vážněji havaroval. Jeho i20 WRC se od skály odrazila zpět na cestu a zůstala ležet na jezdcově straně. Po této nehodě musel jezdec strávit jednu noc v nemocnici, v sobotu už měl ale zvládnout veškeré testy. To jeho navigátor, Marc Marti, měl utrpět jen několik pohmožděnin, avšak noc v nemocnici strávil také. 

"Dnes jsme hodně vyjeli z cesty během testů na Finsko, když jsme skočili na jednom ze skoků na pátý rychlostní stupeň, rameno zavěšení se zlomilo, auto se vrátilo na cestu až poté, co silně narazilo do skály. Momentálně je vše v pořádku, ale dnes budu spát v nemocnici. Zítra budeme mít více novinek. Děkuji za vaši podporu," napsal Dani Sordo ještě ten den na svém facebookovém účtu. 

img-responsive

Dani Sordo zažil při testech před Finskem hodně nepříjemné chvíle | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Nehoda se měla stát na finském testu Pihlajakoski a to asi 400 metrů před místem, jenž se v roce 1983 stalo osudným pro navigátora Pekka Mällinena, Reijo Nygrena. Posádka tehdy pilotovala Ford Escort RS2000. Ve Finsku se už jede přibližně za dva týdny a tak je selhání zavěšení pro tým Hyundai velkou výstrahou, tovární tým Hyundai test okamžitě ukončil.

Aktuálně je Dani Sordo již nějakou dobu doma a musí si dopřávat klid, aby doléčil poraněný obratel. Je ale možné, že nebude startovat ve Finsku. "Naštěstí se nejedná o nic vážného, ale jedu teď domů a nějakou dobu budu muset strávit v posteli. Snad budu zavčas zase fit pro Rally Finland," říká Sordo. Pokud by se mu nepodařilo být úplně fit do startu seznamovacích jízd, které začínají 26. července, tak by za něj pravděpodobně zaskočil testovač týmu, Kevin Abbring. 

Ten Sorda už jednou vloni nahrazoval, to si Španěl při pádu z horského kola zlomil několik žeber a nemohl tak startovat ve Švédsku. Finální rozhodnutí o jeho startu má padnout zkraje příštího týdne. Tovární tým Hyundai se mezitím snaží zjistit příčinu selhání zavěšení, testovací auto bylo opraveno a bude připraveno příští týden pro dodatečný test před Finskem. Díky tomu musel být zrušen plánovaný start Haydena Paddona na domácí Autoglym Rally. 

Vytisknout

Diskuze: Sordo měl vážnější nehodu na testech před Finskem, je jeho start ve Finsku v ohrožení?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Tänak s Fordem najednou v Polsku bojoval na čele

Anylýza: Proč byl Tänak s DMACKy najednou schopný bojovat o vítězství?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud