Meeke: Tříletý kontrakt s Citroënem stojí za mými zlepšenými výkony

iM2, 29. října 2016, 10:47 Google+

Jezdec Citroënu, Kris Meeke, věří, že podepsání tříletého kontraktu před startem letošní sezony stojí z části za zlepšením jeho formy v sezoně 2016.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kris Meeke má s Citroënem podepsáno na tři roky

Kris Meeke má s Citroënem podepsáno na tři roky | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Kris Meeke se k Citroënu přidal v roce 2014 a poté, co poslední dva roky odjel všechny závody, tak letos startuje pouze na vybraných soutěžích a hlavní zájem týmu letos leží na testech nového auta pro rok 2017. Kris letos i tak dokázal vyhrát v Portugalsku a ve Finsku. Navíc na Monte Carlu, ve Švédsku a na Korsice bojoval na čele o průběžné vedení, než ze soutěží odstoupil. 

Když byl Brit dotázán na jeho letošní zlepšenou formu, tak 37letý soutěžák řekl, že podepsání dlouhodobého kontraktu poprvé v jeho kariéře pro něj z psychologického hlediska udělalo velký rozdíl. "Konečně mám dlouhodobý kontrakt, s Citroënem jsem podepsal na tři roky a je to můj vůbec první dlouhodobý kontrakt ve WRC," řekl Kris Meeke pro Motorsport.com.

"To mi poskytuje určitý stupeň jistoty a stability, psychologicky. Dělá to velký rozdíl. V předchozích letech jsem měl kontrakt na určitý počet soutěží, ne na celý rok. Pak jsem ho po každé soutěži obnovoval! Nejdelší kontrakt, který jsem měl před tímto, byl na jeden rok. Tentokrát mám tříletý kontrakt a jsem uvolněnější, koncentrovanější na svoji práci a také si ji mohu více užívat."

img-responsive

Tento tříletý kontrakt mu dává možnost uvolnit se | foto: Citroën Racing

Kris byl schopen bojovat o vítězství na pěti ze šesti soutěží, do kterých letos odstartoval. Zcela logicky tak doufá, že si podobnou formu dokáže přenést také do sezony 2017. "Ve Finsku to bylo opravdu pěkné [vyhrát]. Ale mohlo se mi to podařit také na Monte Carlu! Vážně. Tento potenciál jsme měli všude. Stále potřebuju zkušenosti, ale v Monaku jsem bojoval o vítězství, ve Švédsku jsme měli velký potenciál, dařilo se nám tam velmi dobře. Na zbytku soutěží jsem měl vždy šanci bojovat o vítězství až na Katalánsko, kde stále potřebuju zkušenosti," pokračuje pilot Citroënu.

"Letos jsem ukázal, že jsem ve formě, DS3 WRC také byla velmi silná, ačkoliv jsme jí v podstatě během posledních dvou sezon nevyvíjeli. Věříme, že je to dobrý signál pro příští sezonu." Ačkoliv Meeke řekl, že stále potřebuje více zkušeností na nejvyšší úrovni rallysportu, aby mohl opravdu bojovat o titul, tak patří k nejstarším jezdcům špičky WRC. "Teď jsem nejstarším jezdcem ve WRC, ale zároveň jedním z nejméně zkušených, tedy kromě těch, kteří byli na začátku sezony nováčky."

img-responsive

Tento dlouhodobý kontrakt si vysloužil svými loňskými výkony | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Můj mladý týmový kolega, Craig Breen, jel na Korsice, ale byla to zde jeho už pátá rally. Já jel na Korsice jen v roce 2006 a vloni. Co se zkušeností týče, tak se cítím mladý. Letos jsem nejel všechny soutěže, ale je to můj teprve třetí rok ve WRC. Viděli jsme, že jezdec Ogierova kalibru vyhrál titul až v šesté sezoně ve WRC. Stále se ještě musím všechno učit, získat jistotu v autě a rychlost, kterou s těmito auty jedete."

Vytisknout

Diskuze: Meeke: Tříletý kontrakt s Citroënem stojí za mými zlepšenými výkony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Na fotografii nejúspěšnější vůz WRC vůbec

Neslavný konec nejlepšího vozu všech dob

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud