Mikkelsen se přidává na stranu Ogiera: Pravidlo o startovním pořadí zašlo až moc daleko

iM2, 30. října 2016, 15:14 Google+

Andreas Mikkelsen se přidává ke svému týmovému kolegovi a kriticky hodnotí pravidlo o startovním pořadí do první a druhé etapy soutěží MS, které začalo platit před touto sezonou. Podle něj v pátek a v sobotu musí jezdci startovat do rychlostních zkoušek podle aktuálního pořadí v MS. Jezdci z čela tabulky tak musí na šotolinových soutěžích dva dny po sobě čistit trať ostatním.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen názor svého kolegy, Sébastiena Ogiera, chápe

Mikkelsen názor svého kolegy, Sébastiena Ogiera, chápe | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Ogier vyhrál na úvod v Monaku a ve Švédsku, pak ale musel dlouhých šest soutěží jenom přihlížet, jak vítězí jiní. Díky tomu se zrodila nejdelší 'šnůra' bez vítězství pro tohoto Francouze v barvách VW. Andreas Mikkelsen, který byl po většinu roku v tabulce jezdců druhý, řekl, že některé soutěže je nemožné s tímto pravidlem vyhrát.

"Byl jsem v podobné situaci jako on [Ogier] po většinu roku. Byl jsem v šampionátu druhý, takže jeho argumentaci rozumím. Souhlasím s tím, že za současného stavu je nemožné vyhrávat soutěže na šotolině," říká Nor pro 'Motorsport.com'. "Doufám, že se to změní. Neříkám úplně, ale chtělo by to úpravu, aby to nebylo tak špatné jako je to teď. Aktuálně to zašlo až moc daleko."

"Na soutěžích jako Sardinie nebo Portugalsko nelze vyhrát - a já si myslím, že každý by měl mít šanci vyhrát. Rozumím, že chtějí mít různé vítěze, ale nemohou zničit sport protože chtějí mít jiného vítěze, ne toho pravého. Pocítil jsem to letos ve Finsku, byli jsme druzí na trati a po prvním dni nám patřila třetí příčka.

img-responsive

Posádka Volkswagenu slaví v Polsku své vítězství | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Pak ale vyjel Sébastien mimo trať a já byl první. To znamenalo propad na 8. nebo 9. místo, přitom jsem jel pořád stejně. Proto jeho názoru rozumím," říká vítěz letošní Polské rally. Během zmíněných 6 soutěží se mezi vítěze zapsali kromě Mikkelsena také Kris Meeke, Hayden Paddon, Jari-Matti Latvala a Thierry Neuville. 

Podle Andrease by Volkswagen jen těžko dokázal Meekea porazit v Portugalsku a ve Finsku, v ostatních soutěžích by však mohl být schopný vyhrát. "Když Kris vyhrál v Portugalsku, tak odvedl skvělou práci. Byl opravdu velmi rychlý a nejsem si jistý, že kdybychom startovali ze stejné pozice, tak bychom ho byli schopni porazit - tak dobře jel. Ale ostatní letošní vítězové by to zřejmě měli těžší. Prostě myslím, že to zašlo moc daleko."

Vytisknout

Diskuze: Mikkelsen se přidává na stranu Ogiera: Pravidlo o startovním pořadí zašlo až moc daleko

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Posádka Ostberg - Floene na trati

Floeneho, navigátora Ostberga, uštkl had, jaký je jeho stav?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud