Matton chce s Ogierem mluvit, ale jezdeckou sestavu měnit nechce

iM2, 3. listopadu 2016, 21:54 Google+

Šéf továrního týmu Citroën, Yves Matton, má zájem promluvit si se Sébastienem Ogierem. Zároveň ale šéf francouzského týmu říká, že určitě nehodlá dělat místo Ogierovi na úkor jednoho z již potvrzených jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Yves Matton, šéf Citroën Racingu

Yves Matton, šéf Citroën Racingu | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Odchod Citroënu z WRC nechává bez místa na sezonu 2017 čtyřnásobného mistra světa, Sébastiena Ogiera, trojnásobného vice-mistra světa, Jariho-Mattiho Latvalu, ale také vítěze dvou soutěží WRC Andrease Mikkelsena. Spekulace ihned začaly spojovat Ogiera s návratem do Citroënu.

Jenže ten už má potvrzenou trojici jezdců: Krise Meekea, Craiga Breena a Stéphana Lefebvra. Yves Matton, šéf továrního týmu Citroën, 'Autosportu' řekl: "Jezdeckou sestavu pro příští sezonu již máme. Vše, co bych chtěl říci, je, že pokud mi Sébastien zavolá, tak si s ním promluvím. Ale o tom, že bych měnil jezdeckou sestavu pro příští rok, nechci ani slyšet.

Rozhodli jsme se pro tuto filozofii [vývoje mladých jezdců]. Ale když máte volného čtyřnásobného mistra světa, tak to může být zajímavé. Se Sébastienem jsem nemluvil, je na něm, aby se rozhodl, co chce dělat. On sám se musí rozhodnout o své budoucnosti. Já chci jenom říct, že v tomto týmu nehodláme měnit jezdeckou sestavu pro příští rok."

img-responsive

Uvidíme Ogiera zpět v Citroënu? Matton už oznámenou sestavu měnit nehodlá | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

A zvedl by Matton telefon, pokud by volali Jari-Matti Latvala nebo Andreas Mikkelsen? "Neřekl bych, že bych nezvedl telefon, kdyby volal Jari-Matti nebo Andreas. Určitě bych ho zvedl - jsem zdvořilý kluk! Ale u nich je situace jiná, nejsou to Francouzi a nemají jezdecký titul."

Ogier svoje první vítězství ve WRC získal právě s Citroënem, jenže na konci sezony 2011 se po vzájemných neshodách se Sébastienem Loebem rozhodl francouzský tým opustit a zamířil do Volskwagenu.

Francouz pak ještě přidal pro belgický web dhnet.be svůj názor na odchod Volkswagenu z WRC: "Je to špatná zpráva pro sport, ale nevadí. I tak zůstanou čtyři konstruktéři, pět pokud budeme počítat Škodu ve WRC2, takže mezi dvanácti a čtrnácti továrními auty." Změní se ale něco, bude jednodušší vyhrávat? "Jistě nás to rázem dostává trochu pod tlak, naším cílem jsou v roce 2017 vítězství a v roce 2018 titul."

img-responsive

Citroën by byl zřejmě Ogierovi pro první soutěže schopný nabídnout jenom starou DS3 WRC | foto: Citroën Sport

"S jezdcem, který má čtyři tituly mistra světa se nedá nediskutovat. Ale tato záležitost přišla v ten nejhorší moment se změnou pravidel. Vedle finančního aspektu je tu také problém s místem. Pokud bych nasadil čtvrtou DS3 WRC na Monte Carlo, tak by to nemělo přinést problémy, ale nevím ještě, jestli budou připraveny vůbec dvě C3 WRC..."

Návrat Seba Ogiera tedy není nemožný, narozdíl od Thierryho Neuvillea, kterého Citroën nechtěl... "Chtěl bych vás ujistit, že to nebylo kvůli otázce peněz, proč jsme nevzali Thierryho. Byla to otázka politiky značky. Člověk může dát opravdovou šanci mladým, do kterých investoval už nějakých pár let," zakončil Matton.

Vytisknout

Diskuze: Matton chce s Ogierem mluvit, ale jezdeckou sestavu měnit nechce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Začaly ostré přípravy 36. Valašské rally 2017

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud