M-Sport přiznává zájem o Ogiera

iM2, 5. listopadu 2016, 23:31 Google+

Malcolm Wilson zamířil na Sébastiena Ogiera jako na možnou jedničku jeho týmu pro rok 2017. Ogier je, zdá se, nejžádanější obětí rozhodnutí Volkswagenu o odchodu z WRC. Malcolm Wilson aktuálně pracuje na tom, aby francouzského jezdce přesvědčil, že jeho budoucnost je v M-Sportu Fordu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Malcolm Wilson, šéf M-Sportu, by Ogiera k sobě do týmu bral

Malcolm Wilson, šéf M-Sportu, by Ogiera k sobě do týmu bral | foto: M-Sport

Sdílejte článek

"Jsem přesvědčen, že pro něj máme auto, se kterým může vyhrát pátý světový šampionát," řekl Malcolm Wilson, šéf M-Sportu britskému Autosportu. Brit odhalil, že už s Ogierem začal mluvit o možném budoucím kontraktu. "Není žádným tajemstvím, že pro mě byl mezi jezdci vždy číslem jedna. Na konci roku 2011 jsme byli blízko podpisu mezi ním a Fordem a udělám vše, co budu moci, abych se ujistil, že mi tentokrát neunikne."

Když byl Wilson dotázán, jestli jsou plány na testy Ogiera s Fiestou RS WRC 2017, tak odpověděl: "Je to něco, o čem jsme mluvili, ale je jasné, že Sébastien ještě musí probrat spoustu věcí s Volkswagenem před tím, než bude vědět, kdy může přijít a řídit auto." Malcolm pak dodal, že rozhodnutí Volkswagenu oddálilo jeho plány na oznámení jezdecké sestavy na rok 2017, která měla být oznámena v příštím týdnu. 

Všeobecně se mělo za to, že v hlavním týmu M-Sportu pojedou Ott Tänak a Eric Camilli. Elfyn Evans pak měl startovat s Fiestou v barvách DMACKu. "Najedou máme mnohem více rozhovorů ohledně toho, kdo bude příští rok v jakém autě. Byli jsme připraveni to oznámit příští týden, ale tomu tak teď nebude."

img-responsive

Uvidíme příští rok Ogiera a Ingrassiu ve Fiestě RS WRC? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Jediným termínem, který musí všichni dodržet, je polovina prosince, kdy je registrace u FIA na Rally Monte Carlo. Podle Wilsona je jedině správně projevit úctu Volkswagenu po jeho středečním rozhodnutí o ukončení aktivit ve WRC. "Je bez debaty, že to, co se stalo ve středu, je velmi, velmi smutné pro WRC."

"Jejich snaha o rozvoj povědomí o tom, co dělají, aktivace jejich programu v zákulisí WRC byla skvělá a jednoznačně pomohli rozvoji širšího povědomí o našem sportu. Za to jim dlužíme velký dík. S touto novinkou ale přichází možnost a my teď z této možnosti musíme získat to nejlepší. Musíme dát dohromady správný kontrakt, abychom získali Sébastiena a Juliena do našeho auta, abychom vytvořili vítěznou kombinaci ve světovém šampionátu," zakončil šéf M-Sportu.

Vytisknout

Diskuze: M-Sport přiznává zájem o Ogiera

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Yves Matton, šéf Citroën Racingu

Matton chce s Ogierem mluvit, ale jezdeckou sestavu měnit nechce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud