Koho by si Meeke přál za týmového kolegu? Sébastiena Ogiera!

iM2, 10. listopadu 2016, 22:29 Google+

Kris Meeke by Sébastiena Ogiera jako svého týmového kolegu pro sezonu 2017 uvítal. Citroën Krise Meekea podepsal již před rokem jako svého hlavního jezdce pro sezonu 2017, kdy se vrátí do WRC. Následně oznámil smlouvy také s Craigem Breenem a Stéphanem Lefebvrem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris

Meeke, Kris | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Nečekaný odchod Volkswagenu z WRC ale dostal Ogiera, který začínal svoji kariéru ve WRC u Citroënu, na trh s jezdci. Yves Matton, šéf továrního týmu Citroën, by si s Francouzem rád promluvil - psali jsme zdeKris Meeke se nechal slyšet, že dostat Ogiera do stejného vozu jako má on by bylo velmi zajímavé.

"Neměl bych s tím žádný problém, pokud by Sébastien přišel zpět do Citroënu. S týmem jsme o tom nemluvili, ale z mého osobního pohledu je lepší ho mít ve stejném autě, jako mám já, než aby jezdil v autě, které je potenciálně rychlejší. Vyrovnalo by to příležitosti," říká pro britský Autosport Meeke.

"Psal jsem sms Ogierovi, když byla ta zpráva zveřejněna. Napsal jsem mu, že je mi líto toho, co se stalo, a že bez ohledu na auto jej moc rád uvidím na startu Rally Monte Carlo 2017. S Yvesem jsem o tom vůbec nemluvil, ale nevadilo by mi, kdyby do týmu přišel jeden z trojice jezdců Volkswagenu.

img-responsive

Meeke se chtěl v Monte Carlu 2017 měřit se Sébastienem Ogierem v Polu R WRC, to mu ale nevyjde... | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Měl jsem jisté problémy s několika potenciálními jezdci Citroënu pro sezonu 2017, ale určitě mezi ně nepatřili Sébastien [Ogier], Jari-Matti [Latvala] nebo Andreas [Mikkelsen]. Tihle tři si ale umí vyhrnout rukávy a jít na věc, což já chci."

Také Kris je zklamaný, že si to v sezoně 2017 nebude moci rozdat s Volkswagenem v přímém souboji: "Trávili jsme tolik času přípravou na to, abychom mohli vyzvat šampiona a teď je ta šance pryč. To je škoda. Opravdu bych se moc rád býval dozvěděl, jak bychom si proti nim stáli. Je to jedna z těch největších ztrát - nikdo se s tím autem nebude moci poměřit."

img-responsive

Vstoupí Ogier podruhé "do stejné vody" a vrátí se k Citroënu? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Ogier z Citroënu po neshodách s bývalým kolegou, Sébastienem Loebem, odešel na konci roku 2011. Zdroj blízký týmu tvrdí, že se Francouzi snaží příjít na to, jak na spolupráci navázat: "Je to přirozené pokusit se ho získat. S Krisem a Paulem by tvořili fantastický tým. Ale možná by mohlo dojít také ke třenicím. Pro Seba by to bylo velké rozhodnutí. Nezapomínejme, že do Citroënu přišel, když auto bylo postaveno a vyvinuto kolem jiného jezdce."

Vytisknout

Diskuze: Koho by si Meeke přál za týmového kolegu? Sébastiena Ogiera!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Provizorní kalendář ME pro rok 2017

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud