Ogier si vyzkoušel Ford Fiesta RS WRC, M-Sport je z něj nadšený + VIDEO

iM2, 26. listopadu 2016, 23:39 Google+

Pouhé dva dny po testu Toyoty Yaris WRC v Katalánsku si čtyřnásobný mistr světa, Sébastien Ogier, vyzkoušel v pátek ve Velké Británii Ford Fiesta RS WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Test probíhal v pátek dopoledne, Sébastien Ogier s vozem jezdil na jedné z bývalých rychlostních zkoušel Rally Wales GB, Rheola. Podle dostupných informací měla francouzská posádka odjet během dopoledne několik desítek kilometrů (zhruba 50), následně vůz převzal Ott Tänak. 

Francouzi dojeli na místo testu v doprovodu Malcolma Wilsona, šéfa M-Sportu. Na místě byl také technický ředitel M-Sportu, Christian Loriaux, a Ott Tänak. Ogier se k testu nijak nevyjádřil. Britskému 'Autosportu' zdroj, který byl na místě, prozradil: "Zdá se, že test proběhl velmi dobře.

Z řeči těla se zdálo, že všechno bylo v pořádku. Sébastien si prvně trať projel pomalu autem, pak dal jeden pomalejší průjezd a pak už jezdil naplno. Zdálo se, že se v autě cítí komfortně - u mechaniků navíc hned nechal udělat nějaké změny v nastavení. Vypadalo to v jednu chvíli jako test za účelem nastavení."

Malcolm Wilson byl z testu nadšený - Francouz podle něj podal skvělý výkon. Test Ogiera umožnilo jeho uvolnění z kontraktu s Volkswagenem. Test okomentoval pro Autosport sám Malcolm: "Test probíhal velmi dobře. Auto bylo po celý den dobré. Musím říct, že to z mého pohledu bylo velmi poutavé - bylo skvělé vidět Seba v autě.

"Lidé už mi dříve říkali, jak přímočará a jednoduchá spolupráce s ním je a přesně takový jsem měl dojem i já. Také mě velmi potěšil respekt, který s Julienem ostatním klukům ukázali. Auto bylo nastavené dle Otta Tänaka z předchozího dne. Seb s tím začal a pak udělal pár změn - chtěl poznat, jak se auto bude chovat, když udělá nějaké změny.

Dobrou zprávou také bylo, že bylo slunečno. První výkop byl učiněn, teď se vrátíme k jednáním, která budou příští týden pokračovat." Ogier s Ingrassiou po testu odletěli do Hannoveru, aby se zúčastnili rozlučkové párty Volkswagen Motorsportu. 

Vytisknout

Diskuze: Ogier si vyzkoušel Ford Fiesta RS WRC, M-Sport je z něj nadšený + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Setkání mistrů

Setkání mistrů: FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud