Ogier před rokem 2017: "Mám dvě možnosti." Podle čeho bude vybírat?

iM2, 2. prosince 2016, 23:14 Google+

Sébastien Ogier zatím stále nemá místo pro sezonu 2017. Čas před Rally Monte Carlo se kvapem krátí, rozhodnutí by mělo padnou brzy. Mistr světa oznámil, že konkurenceschopnost auta je pro něj důležitější než plat, který dostane.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Sébastien Ogier zatím bere svoji budoucnost s humorem. Když byl Toto Wolff, šéf továrního týmu Mercedes v F1, během příprav na galavečer FIA, na kterém budou korunováni mistři světa, dotázán, kdo nahradí Nica Rosberga, který dnes šokoval oznámením, že po zisku titulu končí v F1, Ogier vzal mobil a naznačil, že má zájem.

Wolff se nenechal 'zahanbit' a řekl: "Tak zde máme novou, nečekanou a dost silnou alternativu." Ogier na to řekl: "To bude ještě zajímavý večer." Jinak mu ale zřejmě tolik do smíchu není - pořád totiž není jasné, kde bude příští rok jezdit: "Aktuálně nemohu 100% garantovat, že budu na startu Rally Monte Carlo 2017."

Minulý týden testoval Ogier Toyotu i Ford. Toyota ho nezaujala - údajně už odmítl nabídku, kterou od Tommiho Mäkinena dostal z důvodu nedostatečného výkonu auta. Avšak o Fordu řekl, že je to "dobré auto". M-Sport je tedy vysoko na Ogierově seznamu, avšak jezdec mluví o dvou možnostech.

img-responsive

Ogier nemůže zaručit, že bude na Monte Carlu 2017 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Že by tedy nakonec začalo vyjednávání s Francouzi? Matton již před nějakou dobou naznačil, že by Ogierovi telefon vzal, pokud by mu zavolal, avšak svou sestavu již měnit nechce. Možností by bylo nasazení čtvrtého auta - to však vyžaduje dodatečné finance. "Chtěl jsem mít všechno vyjasněné do konce tohoto týdne, ale bude to trvat déle." Bez zajímavosti není, že Citroën odsunul oficiální představení svého týmu, které se mělo konat v Abu Dhabi. Tou druhou možností by ale mohlo být VW Polo R WRC 2017, o kterém VW uvažuje, že jej homologuje.

Jedno je ale jisté - Ogier se bude rozhodovat podle toho, který tým mu nabídne nejvíce konkurenceschopné auto: "To je rozhodující pro moji motivaci. Chci mít ten nejlepší tým a auto," říká Francouz, který je ochoten slevit i ze svých platových požadavků: "Peníze mají menší váhu než konkurenceschopnost auta."

Vytisknout

Diskuze: Ogier před rokem 2017: "Mám dvě možnosti." Podle čeho bude vybírat?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Uvidíme příští rok přeci jen Pola R WRC v MS?

Volkswagen přiznal, že zvažuje homologaci Pola WRC pro šampionát MS v rally 2017

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud