M-Sport dnes ukázal novou Fiestu RS WRC, o jezdcích se ale nemluvilo

iM2, 9. prosince 2016, 23:35 Google+

Na rozdíl od svých rivalů, Toyoty, Hyundai a také Citroënu, se rozhodl britský M-Sport předvést svoji Fiestu WRC 2017 pouze přes tiskovou zprávu a pomocí několika fotografií.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
M-Sport ukázal nové auto

M-Sport ukázal nové auto | foto: HaJ, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Poté, co Ford minulý týden díky několika obrázkům předvedl silniční verzi nové Fiesty (více zde anebo zde), dnes přišla na řadu její sportovní verze, Fiesta WRC 2017. Závodní verze evropského nejprodávanějšího malého vozu vypadá velice pěkně. Dle některých nová pravidla pro rok 2017 způsobí, že se vozy WRC budou podobat legendárním speciálům skupiny B. M-Sport tedy při návrhu nového speciálu začínal s čistým listem papíru a dle M-Sportu je 95 % auta úplně nových. Cílem jsou samozřejmě vítězství. 

Vůz je poháněn 1,6 litrovým motorem Ecoboost produkujícím až 380 koní a 450 Nm kroutícího momentu. Motor je samozřejmě osazen 36 mm restriktorem. Ve voze je také nová šestistupňová převodovka a samozřejmě také aktivní centrální diferenciál. 

Malcolm Wilson, šéf M-Sportu, říká: "Díky novým pravidlům ve světovém šampionátu v rally je tu opravdu velké vzrušení a opravdu si myslím, že jsme s tímto novým Fordem Fiesta WRC vytvořili několik speciálních věcí. Vzhledem k tomu, že jsem nové auto řídil, tak mohu upřímně říci, že je to jeden z těch nejpůsobivějších vozů, které jsme kdy vyrobili. Je opravdu vzrušující ho řídit, má fantastický zvuk a vypadá senzačně.

Každý tým začíná na stejné úrovni a věřím v naše kapacity vyvinout auto schopné bojovat na té nejvyšší úrovni. Více než 95 % auta bylo navrženo od nuly a náš tým měl vše, co potřeboval k tomu, aby vyvinul co možná nejlepší auto. Na ničem jsme nešetřili a sezonu 2017 začneme s jediným cílem - vrátit se na nejvyšší stupínek podia."

Šéf vývoje u M-Sportu, Chris Williams, dodává: "Ohromné množství úsilí, vášně a entuziazmu šlo do tohoto projektu. Od celého našeho týmu jsme viděli opravdové odhodlání. Navrhnout zcela nové auto z čistého listu papíru, to našemu týmu dovolilo znovu vyhodnotit každou jednotlivou komponentu, aby tak vytvořil co možná nejlehčí a nejinovativnější auto.

Ve všech oblastech jsme tlačili fyzikální hranice a pod kůží auta máme některé velmi zajímavé věci, o kterých jsme si jistí, že jsou na tomto autě unikátní. Výkonnost auta už jsme během testů signifikantně vylepšili. Nebyla to lehká cesta, ale každý si uvědomoval, kolik potenciálu toto auto má a to nám dávalo energii, abychom na to tlačili."

Fotky nové Fiesty WRC 2017 si můžete prohlédnout zde.

Vytisknout

Diskuze: M-Sport dnes ukázal novou Fiestu RS WRC, o jezdcích se ale nemluvilo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Pojedou Volkswageny v roce 2017 v barvách Kataru?

Al-Attiyah příznává: Pracuji na týmu s Volkswagenem pro WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud