M-Sport oficiálně představuje sestavu s Ogierem a Tänakem!

iM2, 12. prosince 2016, 20:26 Aktualizováno 12.12.2016, 21:09 Google+

Po několika týdnech nejistoty a spousty spekulací dnes večer britský M-Sport představil svoji jezdeckou sestavu. Tu budou pro příští rok Sébastien Ogier a Ott Tänak. Do britského týmu, který nasazuje vozy Ford Fiesta RS WRC, tak přichází čtyřnásobný mistr světa a vrací se k němu loňský jezdec.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
M-Sport dnes večer oficiálně představil jezdeckou sestavu

M-Sport dnes večer oficiálně představil jezdeckou sestavu | foto: HaJ, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Tento rok nás čeká spousta nových věcí, už se ale nemohu dočkat. Budeme jezdit s vozy nové generace a budeme v novém týmu. Bude to velmi zajímavé. Do startu na Rally Monte Carlo už moc času nezbývá a my jsme toho s Fiestou WRC moc nenajeli, ale dáme do toho vše, abychom byli připraveni.

Jsme si vědomi výzvy, která nás čeká, ale cítíme, že Malcolm a jeho tým jsou hladoví po úspěchu. Je směšné, když si pomyslím, že pár týdny jsem seděl v tiskovém centru ve Walesu a říkal jsem, že bych jednou chtěl spolupracovat s M-Sportem a Malcolmem Wilsonem. Netušil jsem, že to nastane tak rychle - ale jsme tu! Na spolupráci s M-Sportem se těším a jednoznačně budeme cílit na to, abychom je vrátili na nejvyšší stupínek podia," říká jménem posádky Sébastien Ogier.

Francouze v týmu doplní Estonský talent, Ott Tänak, který v M-Sportu už jezdil v sezonách 2012 a 2015. Ott se tedy po nepovedené sezoně 2015, po které putoval do týmu DMACK, vrací do hlavního týmu M-Sport. Mladý jezdec si místo zasloužil svými letošními výkony, především pak v Polsku a Velké Británii, kde málem vyhrál. 

img-responsive

M-Sport mění pro rok 2017 oba jezdce | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Měl jsem excelentní sezonu 2016. Za volantem jsme měli více a více zkušeností a myslím, že jsem se stal silnějším pilotem. Bylo dobré sledovat, že moje rychlost se v průběhu roku zvyšuje. Už se nemůžu dočkat, až budu debutovat v této nové době, která je tak vzrušující. S novým Fordem Fiesta WRC jsem absolvoval množství testů, je to obrovský krok vpřed," říká Ott Tänak

"Je to poprvé, kdy jsem se účastnil vývojových prací na novém autě od samého začátku. Bylo úžasné pracovat s inženýry. S M-Sportem mám dlouhou historii. Ví, jak postavit konkurenceschopné auto a my jsme všichni společně pracovali, abychom vytvořili věc, která bude, doufáme, odlišná. Síla [auta] je šílená a skoro každý aspekt auta byl kompletně přepracován. Poprvé jsem si myslel, že se výkon moc nezvýší, ale kluci odvedli tak dobrou práci. Všechny komponenty společně spolupracují a dávají vám neuvěřitelnou kontrolu - je to opravdu celkový balíček.

Příští rok to bude opravdu velmi zajímavé, celý tým chce dosáhnout stejného cíle. Je skvělé mít v týmu také Seba a Juliena. Mají spoustu zkušeností a já si myslím, že my všichni se toho od nich můžeme hodně naučit. Letos jsme spolu měli několik skvělých bitev. Jsem si jistý, že to bude pokračovat v roce 2017. V tomto týmu je tolik potenciálu. Můžete cítit vzrušení a já se už nemohu dočkat startu!" ukončil Estonec.

img-responsive

Naposledy jezdil za M-Sport / Ford mistr světa v roce 2006, byl jím Marcus Grönholm | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Na Monte Carlo přijedeme s číslem 1 na dveřích Fordu Fiesta RS WRC a nejsilnější sestavou, kterou jsme za léta kdy měli. Není třeba říkat, jak moc jsme touto zprávou vzrušení. Věříme, že jsme postavili výjimečné auto a jsme v nejlepší možné pozici před startem této nové éry. Nikdy jsem neskrýval, že jsme chtěli spolupracovat se Sébastienem a Julienem, proto je skvělé je uvítat v týmu," říká Malcolm Wilson

"Pracovali jsme velmi tvrdě, abychom dostáhli tohoto podpisu a jsou [Ogier s Ingrassiou] názoru, že Fiesta je autem, se kterým mají nějvětší šanci na obhajobu titulu. S Ottem a Martinem vedle nich jsme připraveni na pekelnou sezonu. Ott měl velmi působivý rok s konzistentní rychlostí. Ve vývoji auta hrál významnou roli a jsem si jistý, že první vítězství není daleko!" zakončil Wilson

Otázkou zůstává, kdo bude jezdit se třetí Fiestou WRC. Množství vývojových prací odvedl také Eric Camilli, který má navíc s M-Sportem platnou smlouvu i na nadcházející sezonu. Nikdo však neví, jak je smlouva přesně postavena - Francouz by tak klidně mohl absolvovat program podobný tomu, který letos s Fiestou R5 absolvoval Elfyn Evans.

Vytisknout

Diskuze: M-Sport oficiálně představuje sestavu s Ogierem a Tänakem!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Slušovice: FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud