Ostberg od Švédska ve WRC 2017, spolupracovat bude s týmem Prokopa

iM2, 4. ledna 2017, 22:45 Google+

Mads Ostberg pojede většinu soutěží MS v roce 2017. K dispozici bude mít Ford Fiesta RS WRC 2017 od M-Sportu, avšak bude nasazován pod nezávislým týmem. Jeho první soutěží bude Rally Sweden.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads

Ostberg, Mads | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Mads Ostberg, který po loňské sezoně přišel o místo v továrním M-Sportu, spojí pro sezonu 2017 síly s Martinem Prokopem a společně budou startovat v jednom týmu s vozem WRC specifikace 2017. Nedostatek vozů nedovolil odstartovat Ostbergovi už na Rally Monte Carlo, nicméně pro jezdce je důležité, že stihne alespoň Švédsko.

Nor totiž na sněžné soutěži obsadil stupně vítězů pětkrát v posledních šesti ročnících. Mads letos nepojede ještě jednu soutěž - Rally Mexiko, která následuje po Švédsku. To je ale proto, že se má tento víkend stát otcem. Morten, otec Madse, britskému 'Autosportu' řekl: "Už se moc těšíme na novou sezonu. Mads bude v M-Sport Fordu ve Švédsku, to můžeme potvrdit.

Ford ve specifikaci 2017 již dvakrát testoval a před soutěží jej čekají další testy. V posledních letech jsme viděli, čeho je Mads ve Švédsku schopný. Proto pro nás bylo důležité, aby seděl na této soutěži v novém autě. Plánem je to stejné, co jsme dělali v roce 2011 a 2012. Budeme nasazovat auto v našem týmu Adapta se zastřešením M-Sportu.

img-responsive

Ostberg bude chtít zaútočit hned na své první soutěži s novým WRC, ve Švédsku se mu tradičně daří | foto: M-Sport/McKlein

Letos navíc, jak se zdá, budeme ještě více nezávislí. Budeme spolupracovat s týmem Martina Prokopa z České republiky," řekl Morten Ostberg. I když vozy Ostberga a Prokopa pojedou pod hlavičkou soukromého týmu, tak oficiálně musí být vedeny pod M-Sportem. Podle nových pravidel totiž jenom tovární týmy mohou nasadit vozy specifikace 2017.

Ostberga čekají před Švédskou rally v rámci testu ještě dvě soutěže v Norsku - Sigdal Rally a Finnskog Rally. Na obou pojede s Fordem Fiesta R5 v týmu Adapata. Včera na svém twitteru Ostberg fanoušky ubezpečil, že bude v roce 2017 za volantem nového WRC:

Vytisknout

Diskuze: Ostberg od Švédska ve WRC 2017, spolupracovat bude s týmem Prokopa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Citroën obsadil roli testovacího jezdce mladým Švédem

Bergkvist novým testovacím jezdcem Citroënu, navíc jej čeká program ve WRC2

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud