Evans pojede s DMACKem letošní šampionát WRC

iM2, 10. ledna 2017, 18:09 Google+

DMACK dnes oznámil, že Elfyn Evans se v letošní sezoně vrátí do nejvyššího patra rallysportu, když s nimi odjede letošní sezonu WRC s vozem nejvyšší specifikace v aktuální specifikaci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Evans se vrací do vozu WRC, jak se mu povede tentokrát?

Evans se vrací do vozu WRC, jak se mu povede tentokrát? | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

O tom, že Elfyn Evans zaujme místo, které vloni patřilo Ottu Tänakovi, se hodně mluvilo už před Vánoci. Úřadující šampion Britského mistrovství byl již potvrzen ve Fiestě RS WRC pro Rally Monte Carlo. Zbarvení DMACKu pro letošní sezonu bude odhaleno tento týden ve středečním vydání časopisu Motorsport News. 

Vůz pro Elfyna Evanse bude nasazovat M-Sport a Brit se tak stane třetím pilotem M-Sportu, který bude moci na soutěžích po boku Sébastiena Ogiera a OttaTänak sbírat body pro tým. Jen dodejme, že Evans už barvy hlavního týmu M-Sportu reprezentoval v sezoně 2015, pro rok 2016 mu ale Wilson naordinoval program ve WRC2 a BRC, které vyhrál. 

"Nikdy jsem nepochyboval o tom, že toto je to, co chci dělat. Když jsem se ale zvenku díval na loňský ročník, tak mě to opravdu ubíjelo, jak moc jsem to chtěl," říká Elfyn Evans, který si na pneumatikách DMACK dojel právě pro britský titul. "Mohlo se tak klidně stát, že člověk řekne: 'Ne to [jezdit s Fiestou R5] nechci. Ale kdybych to neudělal, tak bych pravděpodobně nikdy znovu neřídil auto WRC."

img-responsive

Evans tak prakticky nahrazuje v týmu DMACK Otta Tänak | foto: M-Sport

"Musel jsem držet jazyk za zuby a jít do toho. Je fair říct, že mě loňský rok posílil. Byla to prostě životní zkušenost. Vím, že v motorsportu nikdy nemůžete nic brát za dané, ale já teď vím líp než kdokoliv jiný, že místo ve WRC není garantované. Když si projdete tím, čím já, tak se vrátíte a máte na věc jiný náhled. Jste silnější," říká Evans, kterého vloni navigoval Craig Parry, pro letošek se ale vratí ke svému bývalému spolujezdci, Danu Barrittovi. 

K dalším angažmá DMACKu ve WRC - Drive DMACK Fiesta Trophy se letos stává oficiálním Juniorským MS. M-Sport tak vystřídal Citroën na poli dodavatele vozů. Jezdci si budou o své vozy losovat, navíc vítěz dostane možnost odjet v roce 2018 6 soutěží ve WRC2. Osian Pryce, Max Vatanen a Jon Armstrong si za své loňské výsledky právě v Drive DMACK Fiesta Trophy vysloužili místa ve WRC2 pro příští rok.

Vytisknout

Diskuze: Evans pojede s DMACKem letošní šampionát WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ilustrační foto

Jak to bylo s odstoupením a následným návratem Al-Rajhiho do Dakaru?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud