Citroën vyladil C3 WRC na asfaltu paradoxně díky staré DS3 WRC

iMotorSport.cz, 14. dubna 2017, 22:24 Google+

Citroën před Korsikou uspořádal asfaltový test, kde se "vrátil k základům". Na něm mimo jiné jezdili se starou DS3 WRC. To jim pomohlo najít správné nastavení pro C3 WRC. Meeke s novým autem sice v Mexiku vyhrál, jenže na asfaltu během Rally Monte Carlo nebyla rychlost optimální.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën C3 WRC potřeboval na asfaltu po Monte Carlu vylepšit

Citroën C3 WRC potřeboval na asfaltu po Monte Carlu vylepšit | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Jenže nebýt problému s únikem oleje mohl Kris Meeke na Korsice vyhrát. "OK, všechny nás trápí to odstoupení, ale v širším pohledu vidíme tu rychlost, kterou jsme předvedli," řekl tovární jezdec Citroënu. A byl to právě Meeke, který dotlačil Citroën k tomu, aby uspořádal test na tradiční francouzské testovací trati Fontjoncouse.

Tam začaly práce na nastavení zcela od začátku a navíc tým dovezl také DS3 WRC jako měřítko. "Pro mě bylo důležité dostat se na tuto prvotní testovací trať a naučit zde auto pracovat. To se nám povedlo. Pomohlo nám, že jsme tam měli DS3 WRC. Nezapomínejme, že DS3 WRC bylo vítězné auto - Sébastien Loeb s ním dominoval a já jsem v něm byl schopný tlačit na Volkswageny," připomíná Severní Ir.

"Potřebovali jsme vzít recept z tohoto vozu a použít jej pro nové auto, aby začalo správně pracovat. Nejezdil jsem s DS3 WRC nijak dlouho, možná 20 nebo 30 kilometrů. Ale stačilo to, abych dostal ten správný pocit - pocit, který jsem chtěl mít i z C3 WRC. Podařilo se nám tento pocit znovu dostat i z C3 WRC.

img-responsive

Meeke byl schopný s DS3 WRC na asfaltu bojovat s Volkswagenem, Loeb s tímto autem dominoval | foto: Citroën Racing

To mi moc pomohlo, když jsme dojeli k předsoutěžnímu testu na Korsice. Během soutěže bylo auto fantastické, nechtěl jsem s jízdou přestat. Bylo absolutně fantastické a to je pro mě pozitivum z Korsiky. Mohli jsme vyhrát, ale nevyhráli jsme. Ukázali jsme nicméně, že máme auto, které může vyhrát všude."

Ačkoliv DS3 WRC pomohla, tým podle Yvese Mattona zjistil, že až moc spoléhal na technologie, které fungovaly v minulosti, hlavně na zavěšení: "Naučili jsme se, že to, co fungovalo na předchozích autech, nemusí být vždy to nejlepší pro toto auto. To bylo důležité. Některá řešení z minulosti se prostě pro toto auto nehodí.

Museli jsme se vrátit, abychom našli referenci a zjistili, na čem je třeba pracovat. Jen v několika dnech jsme byli schopni udělat velký pokrok. Korsika je sice celkově zklamáním, ale na posledních dvou soutěžích jsme ukázali, že Kris může bojovat na asfaltu i šotolině na čele."

Vytisknout

Diskuze: Citroën vyladil C3 WRC na asfaltu paradoxně díky staré DS3 WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen pro Škodu vyhrál i na Korsice

Objeví se Mikkelsen už v Portugalsku ve WRC? Nebo ještě v R5?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud