Evans: V Portugalsku můžeme zopakovat výkon z Argentiny

iMotorSport.cz, 2. května 2017, 21:59 Google+

Elfyn Evans byl jednoznačně největším překvapením uplynulé Rally Argentina. O své první vítězství ve WRC nakonec přišel o pouhých 7 desetiny vteřiny na úkor Thierryho Neuvillea.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Evans v Argentině zazářil

Evans v Argentině zazářil | foto: Red Bull

Sdílejte článek

V cíli Walesan samozřejmě přiznal svoje zklamání s druhým místem: "Abych byl upřímný, tak jsem měl smíšené pocity, je to zklamání prohrát o tak malý rozdíl. Byla to soutěž na dvou frontách. Myslím, že Thierry měl v pátek své problémy, zatímco já měl skvělý den, když jsem si vytvořil velký náskok, pak to bylo ale trochu opačně. O dva dny poté jsem jel dobře, ale měli jsme několik problémů, některé mou chybou, některé ne. Neměli jsme od soboty jedinou klidnou speciálku, tyto dva dny byly velmi stresující," začal Elfyn Evans

Před poslední etapou měl sice jezdec Fordu stále ještě náskok na Neuvillea 11,5s, jenže o ty přišel během prvních dvou nedělních zkoušek. "Měli jsme dva různé problémy. Prvně kluci nevyměnili brzdy - okamžitě jsem cítil, že se pedál propadá. Doufal jsem, že se to zlepší, ale naopak se to zhoršilo. Během první zkoušky jsme mysleli, že ztratíme hodně času. Měli jsme nějaké brzdy, ale myslel jsem, že ten problém je vzadu a pedál se ve většině úvodní části zkoušky El Condor propadl na podlahu, byl jsem tedy velmi překvapený, když jsem na konci zkoušky viděl můj čas [Evans zajel totiž třetí čas a ztratil jen 3,8s].

img-responsive

Evans tak dokázal navázat na výkony Tänaka z loňského roku | foto: Red Bull

Na Mina Clavero jsem udělal hodiny a můj náskok se snížil na minimum. Myslím, že Thierry byl ve spodní části rychlejší než my o 2 vteřiny. V cíli jsme ztratili šest vteřin. Během tohoto víkendu jsem udělal několik menších chyb, myslím, že si z víkendu můžeme odnést spoustu pozitivních věcí a lekci z rally." 

Před Power Stage měl Elfyn na Thierryho náskok pouhých 6 desetin vteřiny, který mu k vítězství bohužel nestačil. "Tu speciálku jsem nezačal úplně dobře, když jsem měl problémy s brzdovým pedálem, ale rychlost byla dobrá. V první části jsem měl dobrou přilnavost. Náš poslední mezičas byl podobný tomu, co zajel Thierry. Rozhodlo se v následujících úzkých pasážích. 

Nové pneumatiky DMACK nás okouzlily. V Mexiku jsme neměli opravdovou příležitost ukázat náš potenciál a zde jsme jej ukázali. Očekávám, že mi to dá velkou důvěru pro nadcházející rally. Zůstaneme pozitivní a s tím půjdeme do budoucna." Myslí si Evans, že může takto zazářit také na dalších soutěžích? "Nevím, čas ukáže. Nevíme, jaké budou podmínky, jaká bude teplota, jestli bude pršet, jestli bude sucho a jak nám to bude sedět. Máme nové pneumatiky, ale stále se učíme."

img-responsive

Evans osobně bojoval o vítězství již podruhé | foto: Red Bull

Na druhou stranu jezdec M-Sportu věří, že by pneumatiky DMACK mohly příští závod v Portugalsku zvládnout rovněž dobře. V Argentině jel s novou střední směsí pneumatik britsko-čínského výrobce a dle mnohých měl oproti svým rivalům s pneumatikami Michelin výhodu. Tato specifikace gum by měla dobře fungovat na soutěžích s abrasivním šotolinovým povrchem. 

Na otázku, kde by mohl zopakovat svůj výkon, Welšan odpověděl: "V příští soutěži v Portugalsku. Počkejme a uvidíme, ale pokud budou podmínky dobré, tak proč ne? S novými pneumatikami DMACK musíme být spokojeni. V Mexiku jsme neměli opravdovou příležitost ukázat, co dokáží." Jen dodejme, že Evans v Mexiku před soutěží musel měnit motor (=5 minut penalizace), ale i tak dojel 9. (zajel 3 nejrychlejší časy).

Vytisknout

Diskuze: Evans: V Portugalsku můžeme zopakovat výkon z Argentiny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

GPD RallyCup 2017 - Kopřivnice, duben

Čtvrté „gépédéčko“ v Kopřivnici pro Mikuláštíka a Vlčka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud