Mikkelsen s Citroënem C3 WRC v továrním týmu na Sardinii!

iMotorSport.cz, 23. května 2017, 18:10 Google+

Ani ne za tři týdny nás čeká další soutěž WRC, Rally Sardinia. Po dalším neuspokojivém výsledku z Portugalska se Citroën Racing rozhodl jednat a na nadcházející závod se do kokpitu jednoho ze speciálů z C3 WRC posadí Andreas Mikkelsen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën mění pro Sardinii svoji sestavu

Citroën mění pro Sardinii svoji sestavu | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Třetí muž loňského šampionátu WRC, Andreas Mikkelsen, se ocitl po náhlém ukončení továrního angažmá týmu Volkswagen Motorsport ve WRC bez závodní sedačky. Norský soutěžák se tak pro soutěž v Itálii připojí k továrnímu týmu Citroënu, kde nahradí ve voze C3 WRC startovního čísla 9 Stéphana Lefebvra, který letos předváděl nedostatečné výkony. 

"Pro nikoho není žádným tajemstvím, že od konce roku 2016 hledám řešení, jak se dále rozvíjet na té nejvyšší úrovni světového rallysportu. Jsem tedy velmi šťastný, že se v rámci Rally Sardinia mohu připojit k Citroën Total Abu Dhabi WRT. Výsledky Citroënu ve WRC jsou působivé a já jsem potěšen, že budu moci spolupracovat s takovým týmem. Vyhráli první soutěž roku na šotolině, tím Citroën C3 WRC ukázal svůj potenciál a svoje pravidelné zlepšení. Těším se, až si vůz vyzkouším a pak se musím na soutěž připravit,"  začal Andreas Mikkelsen.

"Jednoznačně mi chybí před startem [testovací] kilometry, ale nejdůležitější pro mě jednoznačně bude vrátit se k původnímu plánu. Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi umožnili zrealizovat tuto příležitost," zakončil Nor. Citroën tak bude moci využít zkušeností Nor ze soutěže na Sardinii. Toto angažmá ale také znamená, že Stéphane Lefebvre musel uvolnit Mikkelsenovi místo. Francouz však v továrním týmu Citroën nekončí nadobro, v Polsku by se měl vrátit za volant.

img-responsive

Citroën nutně potřebuje zlepšit svoje výsledky, proto povolal Mikkelsena do svých služeb | foto: Red Bull

"Po prvních šesti soutěžích roku se ukázalo, že výsledky týmu Citroën nejsou na takové úrovni, jakou jsme si před začátkem sezony stanovili. Ve stejný čas Andreas Mikkelsen aktivně hledal místo ve voze WRC. Díky tomu se nám podařilo najít dohodu, díky které se na Sardinii posadí za volant vozu C3 WRC. Věřím, že mohu říci, že jsme všichni nadšeni touto příležitostí.

Andreas má s touto rally velké zkušenosti. To není náš případ, protože Citroën vloni soutěž na Sardinii neobsadil. Díky omezenému času na přípravu nemá Andreas stanovený žádný cíl. Prostě po něm chceme, aby jel v dobrém rytmu a za volantem se bavil. Chceme poděkovat FIA a Škodě Motorsport za umožnění této změny. 

Děkujeme také Stéphanu Lefebvrovi, který pro tuto rally uvolní svoje místo. Nejedná se o žádnou sankci nebo upuštění naši podpory pro mladé jezdce. Toto rozhodnutí jsme přijali s ohledem na optimalizaci šancí Citroënu. Stéphane pochopil potřebu udělat něco pro tým. Na Sardinii odjede seznamovací jízdy a v Polsku bude opět závodit," popsal situaci Yves Matton. 

Vytisknout

Diskuze: Mikkelsen s Citroënem C3 WRC v továrním týmu na Sardinii!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Tatry (SVK)

K favoritům Rallye Tatry se řadí Valoušek, Koči, Grzyb a Ondrej

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud