Citroën by s Mikkelsenem rád spolupracoval nejen jednorázově

iMotorSport.cz, 31. května 2017, 22:00 Google+

Citroën a Andreas Mikkelsen už zkoumají možnosti, jak by se dala rozšířit jejich spolupráce ve World Rally Championship na více než jednu soutěž. Nor má zatím potvrzený start na Sardinii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jedna C3 WRC na Mikkelsena čeká pro Sardinii, ale co dál?

Jedna C3 WRC na Mikkelsena čeká pro Sardinii, ale co dál? | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Vítěz poslední soutěže roku 2016, která byla poslední také pro tovární tým Volkswagenu, zatím neměl možnost absolvovat jedinou soutěž se speciálem WRC letošní specifikace. Teď se představí s Citroënem C3 WRC na Sardinii, kde nahradí Stéphana Lefebvra. Vůz si Andreas otestuje během tohoto týdne - první kilometry s ním ujel dnes. 

Šéf továrního týmu Citroën, Yves Matton, řekl, že "Andreas nám nemusí nic dokazovat". Největší překážkou dlouhodobějšího kontraktu je tak aktuální nedostupnost dalšího C3 WRC. "Nebudeme ho vystavovat nějakému tlaku, jenom chceme, aby si našel svůj level a jel na něm," řekl Matton Autosportu. "Jsem docela přesvědčený, že v Itálii může odjet dobrou rally, pokud se v autě bude během testu cítit dobře a tento pocit pak zlepší během soutěže. 

Když jsme Andrease poprosili, jestli by se k nám nepřipojil, tak samozřejmě pro něj nebylo hlavním záměrem mít jednorázové svezení a pak říct na shledanou. Nechceme, aby k nám jezdci přišli jen jednorázově. Momentálně nevím [co může být uděláno v budoucnu]. Dostupnost auta je obtížná, po autech máme velkou poptávku. Co teď můžeme říct, je, že to budeme brát krok za krokem."

img-responsive

Andreas Mikkelsen vloni s VW Polo R WRC předváděl moc pěkné výkony | foto: Volkswagen Motorsport

Citroën se už teď zavázal k tomu, že pojede na vybraných soutěžích s maximálně čtyřmi vozy pro Krise Meekea, Craiga Breena, Khalida Al-Qassimiho a Stéphana Lefebvra. Díky svému programu ve vytrvalostních pouštních soutěžích má Al-Qassimi pouze částečný program ve WRC, ale nasazení čtyř aut na všech zbývajících soutěžích by se pařížskému týmu mohlo dost prodražit.

Management Mikkelsena Autosportu potvrdil, že jezdec bude Citroënu k dispozici pro zbytek sezony 2017. Norského soutěžáka jsme letos mohli na světové scéně vidět pouze za volantem Škody Fabia R5 v barvách Škody Motorsport v rámci WRC2. "S touto smlouvou jsem velmi, velmi spokojen. Na toto jsem čekal a na to jsem se těšil, šance být zpět na nejvyšší úrovni. Je jasné, že letošní šampionát je pro mě zničený, ale co je teď důležité, je být v co možná nejlepší pozici pro příští rok. Už se těším, až poprvé otestuji C3 WRC. Testoval jsem vloni Polo [specifikace] 2017 a letos jsem testoval Hyundai, takže mám s auty nějaké zkušenosti. Samozřejmě, že bych rád zůstal [na nejvyšší úrovni ve WRC] pro zbytek sezony."

Vytisknout

Diskuze: Citroën by s Mikkelsenem rád spolupracoval nejen jednorázově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia přijímá přihlášky, včetně tříd 14 - 18

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud