Volkswagen by i letos dominoval, tvrdí Capito

iMotorSport.cz, 1. června 2017, 22:37 Google+

Dominance Volkswagenu by pokračovala i v této sezoně, tedy samozřejmě pokud by německá značka vloni na podzim okamžitě neopustila WRC. S tímto názorem dnes přišel bývalý šéf továrního týmu Volkswagen, Jost Capito.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Základy vozu pro sezonu 2017 vznikaly pod velením Josta Capita, také on vloni rozhodl, že většinu roku budou před soutěží jezdci testovat již s vozem ve specifikaci 2017 (tovární jezdci to nesli s nelibostí). Bývalý šéf továrního týmu VW pro 'Motorsport.com' řekl: "Volkswagen by měl velkou výhodu na začátku letošního roku.

Volkswagen začal mnohem dřív než kdokoliv jiný práce na autě 2017. Vloni jsme navíc sotva kdy testovali auto ve specifikaci 2016, jezdili jsme pořád s novým. Jezdci šli do soutěží bez testu s vozem 2016, jeho vývoj se zastavil na konci sezony 2015. Od té doby jsme naplno pracovali na autě 2017."

Kromě velkého soustředění na nové auto Capito připomněl, že měl Volkswagen ty nejlepší jezdce a v týmu panovala vítězná atmosféra. "Měli jsme ty tři správné jezdce [Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala a Andreas Mikkelsen] pro roky 2016 a 2017.

img-responsive

Volkswagen najel s Polem spousty testovacích kilometrů | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

A když se podíváte na tyto kluky, kteří odešli od VW, a na jiná auta si stěžují, tak víte, že Volkswagen by měl ten správný balíček pro vítězství. Je to zřejmé i z času, který Volkswagen strávil prací na autě." Dále Jost zdůraznil úkol, který jako tovární tým od své mateřské automobilky měli.

"Jako tovární tým musíte dělat to nejlepší, co umíte. Byli jsme placeni za to, abychom vyhrávali. Ale myslím si, že letos by to bylo těsnější než v předchozích letech - to je obvyklé po změně pravidel. Je nesmírně tvrdé, že jsme nemohli sklidit plody naší práce - do toho auta jsme dali naše srdce a zapálení, byli jsme v opravdu dobré pozici. 

Myslím, že každý se těšil na to, až uvidí, jak auto bude jezdit." Andreas Mikkelsen, který stále pracuje na svém trvalém návratu do auta WRC, Capitovi přizvukuje: "Polo 2017 bylo velmi, velmi působivé auto. Podívejte se na šampionát, Ogier vede, Latvala je též na čele a i my bychom mohli být. Takže ano, to, co Jost říká, je pravda - škoda že se sen nestal skutečností."

img-responsive

Rok 2016 byl kompletně podřízen testování a vývoji Pola 2017 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Jost Capito má jenom slova chvály pro M-Sport. S tímto týmem velmi úzce spolupracoval v dobách, kdy byl šéfem pro motorsport u Fordu: "Nemají žádnou podporu od Fordu. Malcolm [Wilson] si všechno dělá sám a je extrémně úspěšný. Zaslouží si za to uznání."

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen by i letos dominoval, tvrdí Capito

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Tatry (SVK)

Adam Fabrika s Martinem Fabiánem v Popradu třetí v TVP

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud