Začíná Sardinií dvojboj o titul?

iMotorSport.cz, 8. června 2017, 12:10 Google+

O tomto víkendu se jede WRC na Sardinii a to značí, že letošní sezona FIA World Rally Championship je ve své polovině. Velice pozitivní je, že nemůžeme říct, že bychom letos měli jednoho jasného favorita na titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Podaří se dvojici Ogier/Neuville svým soupeřů ujet i na Sardinii?

Podaří se dvojici Ogier/Neuville svým soupeřů ujet i na Sardinii? | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Čtyři různí vítězové v prvních čtyřech soutěžích letošního ročníku WRC poukázaly na největší nepředvídatelnost sezony MS v rally za dlouhé roky. O tomto víkendu se jede Rally Italia Sardegna, sedmý podnik letošní sezony. Kdybychom si měli vsadit na to, kdo získá na konci roku titul, asi by většina sázek šla na jednoho z prvních čtyř jezdců průběžného pořadí - Sébatiena Ogiera, Thierryho Neuvillea, Jariho-Mattiho Latvalu anebo Otta Tänaka. 

To po svém vítězství na Vodafone Rally de Portugal minulý měsíc přiznal také Sébastien Ogier, když řekl, že Thierry Neuville, Jari-Matti Latvala a Ott Tänak zůstávají v boji pro zbývajících sedm soutěží. Jedinými jezdci, kteří mají na svém kontě dvě vítězství jsou Seb Ogier (Monte Carlo a Portugalsko) a Thierry Neuville (Korsika a Argentina). Francouz má na Belgičana, který měl na Monte velkou smůlu a ve Švédsku smolně chyboval, ale náskok 22 bodů. Na Sardii mají ale šanci na vítězství oba, Ogier zde dokonce vyhrál v roce 2015 třetí soutěž v řadě. 

img-responsive

Jedinými 2 jezdci, kteří mají letos zatím na kontě 2 vítězství jsou Sébastien Ogier.... | foto: Red Bull

Cílem Sébastiena Ogiera tak je navýšit svoje vedení poté, co v Portugalsku měl z vozu dobrý pocit. "Teploty, které zde zažíváme, budou pravděpodobně nejvyšší z celé sezony a my se na to budeme muset připravit. Měli jsme dobrý test, kde jsme si potvrdili naše možnosti chlazení, stejně tak jako konfiguraci set-upu pro soutěž. Není tedy důvod, proč bychom neměli věřit, že budeme bojovat o další silný výsledek.

Během prvního dne budeme muset čelit elementu čištění [trati], ale cesty na Sardinii známe velmi dobře a naučil jsem se užívat si tyto náročné zkoušky. Není to nejlehčí soutěž. Musíte si udržovat odstup a být soustředění od startu až do cíle. Šetření gum se také může ukázat jako opravdu důležité, což by mohlo být signifikantní zvláště v sobotu, kde jsou dvě 70 kilometrové smyčky," zakončil jezdec M-Sportu.

img-responsive

...a Thierry Neuville. Podaří se jednomu z nich přidat o víkendu třetí? | foto: Red Bull

Důvěra Thierryho Neuvillea je před soutěží také vysoká, když v nedávné milosti vyhrál dvě soutěže po sobě a posledně byl v Portugalsku se svoji i20 Coupe druhý. "Jsme spokojení, věříme si a věříme, že můžeme získat pozitivní výsledek. Je to technická soutěž, kde nemůžete brát nic za jisté. Cesty jsou velmi tvrdé a vyschlé, což může být náročné pro auta, zvláště gumy. Volba gum tak bude rozhodující v závislosti na startovním pořadí a bude to něco, co budeme velmi bedlivě sledovat."

Vytisknout

Diskuze: Začíná Sardinií dvojboj o titul?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Citroën před Sardinii posílil

Jezdci Citroënu vítají novou posilu svého týmu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud