Tänak: Vítězství v soukromém týmu je jednoznačně příjemné

iMotorSport.cz, 21. června 2017, 22:45 Google+

Ott Tänak zůstal i po zisku svého prvního vítězství ve WRC na Sardinii pragmatický. Estonský jezdec na uplynulé soutěži MS v rally na Sardinii získal svoje první vítězství, když byl v cíli o něco přes 12 vteřin rychlejší než Jari-Matti Latvala. Pilot M-Sportu se tak stal po Markko Märtinovi teprve druhým Estoncem, který dokázal vyhrát soutěž WRC. I po tomto úspěchu ale zůstal chladný.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tänak na Sardinii získal svoje první vítězství v MS s vozem WRC

Tänak na Sardinii získal svoje první vítězství v MS s vozem WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Je to jednoznačně příjemné. Všichni se mě ptali, jak se cítím, ale já jsem nepociťoval takové emoce jako předtím, než jsem proťal cílovou pásku. Bylo to hodně obtížné, museli jsme hodně pracovat, speciálky byly dlouhé a nebyla to tak lehká práce. Práce, kterou jsme odvedli, má smysl. Jsme soukromým týmem a už jsme získali spoustu pódií a několik vítězství," řekl Ott Tänak.

Estonec se zařadil mezi uchazeče o jezdecký titul, když mu v průběžné klasifikaci patří třetí místo a je tak o bod před Finem, Jarim-Mattim Latvalou. "Moje pozice nebyla tak dobrá. Čekal jsem, že získám víc bodů na Power Stage, protože v Polsku pojedu jako čtvrtý a to mi na příští soutěži zkomplikuje život. Ale budeme pokračovat v atakování jako zkraje sezony," pokračuje Tänak, který by ale měl v Polsku jet jako třetí, protože v mu v MS patří třetí příčka. 

"Zatím jsme odváděli dobrou práci, když jsme pravidelně získávali body. Je třeba si takový rytmus udržet a pak bude konec sezony zajímavým." Jezdec se také vrátil k poslední etapě, kde udělal chybu, která jej mohla stát vítězství: "Netrefil jsem jednu zatáčku, zatočil jsem doprava. 

img-responsive

Estonec už po vítězství několikrát sahal - jako třeba vloni v Polsku | foto: HaJ, RallyZone.cz

Měli jsme pak v autě hodně prachu a to mě rozptylovalo. Moc jsem nechápal, co se děje. Viditelnost byla špatná a ztráceli jsme čas. Hodně jsem se ale pak soustředil a pořád na to tlačil. Na následující speciálce už jsem to měl opět pod kontrolou." 

Výkon svého svěřence ocenil také Malcolm Wilson, když mu Ott přivezl třetí triumf roku (dvakrát vyhrál Ogier): "Tohle je ten pravý začátek od Otta a Martina [Järveoja]. Není nic lepšího než první vítězství. Měl perfektní strategii a během celého víkendu předvedl skvělý výkon. Na svůj výsledek by měli být pořádně hrdí. Jsem si jistý, že spousta dalších vítězství přijde."

Vytisknout

Diskuze: Tänak: Vítězství v soukromém týmu je jednoznačně příjemné

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Meeke v Polsku nepojede

Citroën řekl dost: Meeke bude v Polsku nahrazen Mikkelsenem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud